Thor Love and Thunder recensie door Taika Waititi

Thor Love and Thunder recensie door Taika WaititiThor: Love & Thunder *****

Regie: Taika Waititi (Jojo Rabbit)

Met Chris Hemsworth, Tessa Thompson, Chris Pratt, Natalie Portman, Christian Bale, Russell Crowe, Jaimie Alexander, Dave Bautista, Pom Klementieff, Sean Gunn, Karen Gillan, Elsa Pataky, Matt Damon, Luke Hemsworth, Melissa McCarthy, Sam Neill, Brett Goldstein,…

Speeltijd: 118′

Ga kijken als je hield van Thor Ragnarok.

Het verhaal: Thor maakt een nieuwe soort reis: een zoektocht naar zichzelf. Maar zijn pensioen wordt onderbroken door de galactische moordenaar Gorr, die uit is op de vernietiging van de goden. Om de dreiging te bestrijden, roept Thor de hulp in van Valkyrie, Korg & zelfs ex-vriendin Jane Foster, die op onverklaarbare wijze zijn magische hamer, Mjolnir, hanteert als de Machtige Thor. Samen beginnen ze aan een spannend kosmisch avontuur om het mysterie van de wraak van Gorr te ontrafelen en hem te stoppen voor het te laat is.

Chris Hemsworth & Stormbreaker in Thor Love and Thunder recensie door Taika Waititi

Ons verdict: MoviePulpers, jullie weten hoe ondertekende geen superfan is van Marvel, laat staan dat we een Thor-film ooit meer dan 3 sterren hebben gegeven, maar we zien wel hoe regisseur Taika Waititi stilletjes aan zijn weg naar regie-roem is aan het bouwen dankzij titels zoals JoJo Rabbit waarvoor hij een Oscar ophaalde en die nieuwe Star Wars-film die in de stijgers staat (wanneer hij dan ook mag komen). Maar als je acteurs zoals Christian Bale & Natalie Portman aan boord krijgt, dan moet er toch iets meer aan de hand zijn…

Chris Hemsworth & Stormbreaker in Thor Love and Thunder recensie door Taika Waititi

Wat is het probleem met Thor binnen de MCU? De stripboek-mythologie heeft toch veel te bieden? Klopt, maar op het witte doek plakt het niet: de originele Thor was doordeweeks, Thor 2: The Dark World verstaat niemand nog steeds niet, terwijl Thor 3: Ragnarok misschien wel grappig was, maar vooral een kakofonie leek. Sinds The Avengers: Endgame heeft Kevin Feige weliswaar carte blanche gekregen van The Walt Disney Company om zijn ding te doen en dat zie je aan de recente film: Eternals, Spider-Man: No Way Home, Doctor Strange in the Multiverse of Madness,… Stuk voor stuk waren het films waarin de regisseur het 110% voor het zeggen kreeg. En dat is met Thor: Love and Thunder niet anders! Thor: Love & Thunder is één en al Taika Waititi met een stevige dosis humor & satire, waar menig Marvel-film zich zal van afvragen of het al dan niet een parodie is op de avonturen van het bekende stripfiguur. Hou je dus vast aan heel wat lachen, gieren en grollen. Geweldig.

Christian Bale als Gorr the God Butcher in Thor Love and Thunder

Wacht, maar dat is niet alles. Wat Thor Love & Thunder ook nog zo goed maakt, is zijn antagonist Gorr the God Butcher. Daarin zie je dat acteur Christian Bale vrijspel krijgt om het figuur naar zijn hand te zetten en het is zonder twijfel naast Thanos één van de beste Marvel-slechterikken in de Marvel Cinematic Universe waar kleine kindjes zonder twijfel nachtmerries van zullen krijgen (ouders, wees dus gewaarschuwd). Anderzijds is er het scenario door Jennifer Kaytin Robinson dat van het allerbegin tot het allerallerlaatste om van te smullen met de openingsscène die je achterlaat met een krop in de keel en het einde dat je zal doen brullen van plezier. Puur emotie gegarandeerd! Het spreekt voor zich dat Thor: Love and Thunder zoals iedere Marvel-film van top niveau is op het vlak van actie & CGI, maar het is verbluffend hoeveel er ook deze keer weer in de achtergrond gebeurt. Hou dus je ogen goed uit voor heel wat zogenaamde easter eggs. Tot slot, move over Kate Bush, want ook deze keer is de muziek weer schitterend gekozen door de Marvel execs met o.m. Sweet Child O’ Mine van Guns N’ Roses en de nu al grootste hit van het jaar: Hey Ninny-Nonny door Taika Waititi himself.

Kortom, 4de keer, goede keer? Geloof ons, Thor: Love & Thunder is één van de beste Marvel-films die we ooit zagen naast Avengers: Infinity Wars & Captain America: The Winter Soldier. Amazing job, Taika!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter