Spider-Man No Way Home banner op iTunes

Spider-Man No Way Home recensie op iTunes

Spider-Man: No Way Home recensie op iTunesSpider-Man: No Way Home *** 1/2

Regie: Jon Watts (Cop Car, Spider-Man: Far from Home)

Met Tom Holland, Benedict Cumberbatch, Zendaya, Jacob Batalon, Tony Revolori, Marisa Tomei, Jon Favreau, J.K Simmons, Alfred Molina, Jamie FoxxWillem Dafoe,…

Speeltijd: 148′

Ga kijken als je hield van The Avengers: Endgame.

Het verhaal: Voor het eerst in de filmgeschiedenis van Spider-Man wordt onze vriendelijke buurtheld ontmaskerd en kan hij zijn normale leven niet langer scheiden van de hoge inzet van een superheld zijn. Wanneer hij om hulp vraagt van Doctor Strange, wordt de inzet nog gevaarlijker, waardoor hij moet ontdekken wat het werkelijk betekent om Spider-Man te zijn.

Spider-Man in Spider-Man: No Way Home recensie in IMAX 3D

Ons verdict: Met een wereldwijde omzet van 1,87 miljard dollar werd de 3de Spider-Man een onverwacht succes dat 2 jaar coronacrisis volledig naar de maan schoot. HOERA!!! Wij hadden al ons vermoeden dat deze 3de MCU-film van Spider-Man potten ging breken en daarbij hadden we zelfs nog (iets) meer verwacht. Met de komst van The Batman is de looptijd van Spider-Man: No Way Home met Tom Holland, Zendaya & Jacob Batalon in bioscopen aan een einde beland en mogen we ons eindelijk aan een release op VOD verwachten die in Belgiê zelfs een aantal dagen vroeger kwam dan bepland (YAY!).

Doctor Strange in Spider-Man: No Way Home recensie in IMAX 3D

De marketing van de nieuwste MCU-film speelde op het scherpst van de snede door de comeback van heel wat gewezen Spider-Man-(anti)helden aan te kondigen, maar inmiddels is de kop er ook al af, want we weten dat er ook Spider-Men van andere filmuniversa een retour krijgen. Marvel Studios onder leiding van Kevin Feige zet daarbij zijn nieuwe multiverse-interpretatie vol aan het werk en dat is goed nieuws voor iedereen die van Spider-Man houdt, want iedere Spidey-fan krijgt een beetje wat hij of zij wil. Enjoy the ride, zouden we zeggen, MoviePulpers! Dat betekent weliswaar dat de schrijvers heel wat tijd nodig hebben, maar ondanks de magistrale speelduur van 2 uur en een half moeten we wel toegeven dat het werkt en ons daarbij geëntertaind hield dankzij de humor & de dynamiek van de jongste castleden van de hoop. Spider-Man: No Way Home profiteert van de sterke legacy die de Marvel Cinematic Universe met zich meepakt, maar wijzigt die van Sony lichtjes om het hele gebeuren klaar te maken voor Generation Z die ongetwijfeld (meermaals) zal bulderen van plezier bij deze allernieuwste Spider-Man-film. Tot slot nog even vermelden dat  Spider-Man: No Way Home misschien wel minder is als Spider-Man: Far from Home, maar zich zeker overtreft als je het vergelijkt met The Avengers: Endgame. Prachtig werk opnieuw van regisseur Jon Watts & zijn schrijvers Chris McKenna & Erik Sommers.

Kortom, Spider-Man: No Way Home is Sony’s Endgame en het haalt daarbij alles uit de kast om grootste Avengers-film op de pijnbank te plaatsen. Opnieuw puik werk van Jon Watts & Marvel Studios. Vanaf vandaag digitaal beschikbaar op video on demand!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter