Westworld HBO wordt vernieuwd voor 4de seizoen

Westworld seizoen 4 recensie op Streamz [eerste indruk]

Westworld S4 op StreamzWestworld S4 **** 1/2

Bedenkers: Jonathan Nolan (Interstellar, The Dark Knight) & Lisa Joy (Reminiscence)

Met Evan Rachel Wood, Jeffrey Wright, Thandiwe Newton, Ed Harris, Aaron Paul, Tessa Thompson, Angela SarafyanLuke Hemsworth, Ariana DeBose, Daniel Wu, Aurora Perrineau,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1u per aflevering

Ga kijken als je hield van Altered Carbon S2, Westworld S2 & Blade Runner 2049,.

*** OPGELET SPOILERS ***

Het verhaal: Wat is een droom? Wat is echt? Niemand stelt zijn realiteit meer in vraag nu Bernard, Dolores, Maeve & Caleb de gebeurtenissen van vorig seizoen overleefden, maar er is een nieuw gevaar in het New York van de toekomst.

On Fire Bernard GIF by Westworld HBO - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: Als je als duo een miljoenen deal kan verzilveren met één van de grootste streamingplatformen van de wereld (cfr. Amazon & HBO) en bovendien een topreeks met monsterbedragen à la Game of Thrones mag blijven uitwerken, dan weet je dat je onder de crème de la crème van (televisie)producenten in de wereld hoort. Jonathan Nolan & Lisa Joy lopen op wolkjes en dat tonen ze maar al te graag met hun inmiddels 4de seizoen van de science fiction western. In het 3de seizoen van Westworld hield de vrouwelijke helft van Nolan-duo meer de tegels in handen en dat was meteen te merken aan de toon van de voorbije seizoenen die meer commercieel kleurde.

Westworld S4 wordt vanaf 27 juni 2022 verwacht op Streamz

Westworld seizoen 4 baant opnieuw (net zoals Westworld S3) een weg tussen het mysterieuze 1ste seizoen & het actievolle 2de seizoen met hoofdcast Evan Rachel Wood, Thandiwe Newton, Ed Harris, Jeffrey Wright & Aaron Paul die stevig in de cockpit zitten als leading cast en James Marden die terug is van weggeweest! Continuïteit verzekerd met andere woorden. Westworld S3 had de taak om een immense toekomst uit te tekenen voor de franchise en hoewel dit iets te snel gaat, geeft Westworld S4 meer invulling aan die toekomst. De visual effects in de achtergrond blijven behouden met fijne toetsen in de production design zoals robots geïnspireerd op de designs van Boston Dynamics en voertuigen die lijken op de recente Cybertruck van Tesla, en er wordt ook iets meer met de pandemie gespeeld om een interessante realiteit op poten te zetten waarin controle opnieuw een nieuwe definitie krijgt. Tot dat vlak is dit 4de seizoen van Westworld een stuk minder filosofisch en beter als zijn voorganger op het vlak van rode draad binnenin de franchise.

Kortom, Westworld S4 door HBO herpakt zich opnieuw om één van de beste science fiction series aller tijde te blijven. Nu te volgen op Streamz!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter