All the Old Knives recensie op Amazon Prime Video

All the Old Knives recensie op Amazon Prime VideoAll the Old Knives *** 1/2

Regie: Janus Metz (Borg vs. McEnroe, ZeroZeroZero)

Met Chris Pine, Thandiwe Newton, Laurence Fishburne, Jonathan Pryce, Corey Johnson, David Dawson, Jonjo O’Neill, Orli Shuka, Nassar Memarzia, Ahd,…

Speeltijd: 101′

Ga kijken als je hield van The Tourist, The Mauritanian, The Good Shepherd & The Night Manager.

Het verhaal: Twee CIA-agenten en voormalige geliefden komen samen in het idyllische Carmel-by-the-Sea om 6 jaar geleden een missie in Wenen opnieuw te onderzoeken waar een collega-agent mogelijk in gevaar is gebracht.

All the Old Knives recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Met de opkomst van streamingdiensten door filmstudio’s zoals Disney Plus, HBO Max, Peacock & Paramount Plus geraakt de positionering alsook het aanbod van Amazon Prime Video wat verdwaald in België. Het krijgt heel wat verloren films zoals The Contactor, Deep Water van Hulu, Infinite van Paramount+, Warner-films zoals Those Who Wish Me Dead & The Little Things, maar ook All the Old Knives met wederom Chris Pine in de hoofdrol naast Thandiwe Newton.

All the Old Knives heeft niet meteen een titel die je  met zijn beelden gaat associëren (sinds Knives Out lijkt deze franchise bijna het Engelse woord voor mes te hebben ingelijft), maar het is gebaseerd op het boek door Amerikaanse schrijver Olen Steinhauer die heel wat spionagethrillers uit zijn hand heeft getoverd. Daar zit dan ook meteen zijn troef, want All the Old Knives heeft een geslaagd plot dat zich niet laat vangen aan teveel plottwists om tot een succes te komen. Chris Pine & Thandiwe Newton spelen heerlijk op elkaar in (ondanks het feit dat Michelle Williamsn normaal deze rol ging vervullen) en dat is ook meteen zijn 2de troef, want hun Adjustment Bureau-romance plakt goed op het digitale scherm. De combinatie van plot & cast geeft All the Old Knives iets uniek waar Aazon Studios als onafhankelijk film met een Europees tintje best trots op^mag zijn. Met een speelduur van 100 minuten is All the Old Knives goed uitgemeten hoewel het middenstuk een beetje aansleept. Blijven doorbijten tot de ontknoping is de boodschap! Tot slot is de cinematografie door Deense DOP Charlotte Bruus Christensen  en het camerawerk door Deens regisseur Janus Metz zijn team mooi meegenomen in All the Old Knives.

Kortom, All the Old Knives heeft een intrigerend scenario die een andere dimensie geeft aan een kat & muisspel. Spannende romance vanaf nu te zien op Amazon Prime Video!

ALL THE OLD KNIVES Clip - "Demands" (2022)

ALL THE OLD KNIVES Clip - "Old Spark" (2022)

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.