Reminiscence filmrecensie

Reminiscence recensieReminiscence ** 1/2

Regie: Lisa Joy (Westworld S3)

Met Hugh Jackman, Rebecca Ferguson, Thandiwe Newton, Cliff Curtis, Marina de Tavira, Daniel Wu, Brett Cullen, Natalie Martinez, Angela Sarafyan, Nico Parker, Mojean Aria,…

Speeltijd: 116′

Ga kijken als je hield van The Adjustment Bureau & Altered Carbon S1.

Het verhaal: Nick Bannister is een geheugendetective. Hij leidt zijn cliënten door het duistere, verleidelijke verleden en geeft ze toegang tot verloren herinneringen. Zijn leven aan de rand van de gezonken kust van Miami verandert voorgoed door Mae, een nieuwe cliënt. Maar in het verleden duiken kan een gevaarlijke obsessie worden. Als Bannister probeert te achterhalen hoe Mae is verdwenen, stuit hij op een een gewelddadig complot dat hem uiteindelijk confronteert met de vraag: Hoe ver ga je voor een geliefde?

Reminiscence recensie

Ons verdict: Van een Matrix, Sin City, Blade Runner, Robocop & Minority Report tot een Altered Carbon, Ghost in a Shell, Mute, Ready Player One, Elysium, District 9 & Alita Battle Angel, het cyberpunkgenre geïntroduceerd door Neuromancer van William Gibson en heerlijk uitgewerkt door Philip K. Dick kent inmiddels al heel wat facetten. De meest recente innovatie in het genre was misschien wel het spel Cyberpunk 2077 waar meer slecht over te lezen was dan goed. Lisa Joy, vrouw van Jonathan Nolan & schoonzus van Christopher Nolan bijt haar tanden in het science fiction genre met de nieuwe bioscoopfilm Reminiscence geleid door Hugh Jackman, Rebecca Ferguson & Thandiwe Newton.

Hugh Jackman & Rebecca Ferguson in Reminiscence film recensie

Reminiscence gaat weliswaar geen potten breken in het science fiction subgenre. Het concept van een overstroomde wereld door global warmining vol ongelijkheid spreekt dan wel tot de verbeelding, maar de lichte cinematografie geeft Reminiscence niet meteen het cyberpunk-gevoel. Hoewel alle elementen daar zijn van een film noir (de femme fatal, de wanhoop voor de toekomst, de antiheld, het moordonderzoek,,…) en ene hoop op een verfijnde blockbuster, is het vooral het totaalpakket dat ontbreekt en Reminiscence niet zo overtuigend maakt. Er is de hoofdcast die niet volledig overtuigt met hun acteerprestatie & chemie tussen elkaar. Er is de editing die niet scherp genoeg is en de speelduur van bijna 2 uur die Reminiscence iedere keer van het correcte pad afhaalt. Er is de cliffhanger die je van mijlen ver ziet aankomen en eigenlijk niet goed opbouwt. Er is de actie die geforceerd aanvoelt in het verhaal dat vooral met zijn romantiek uit de hoek wil komen. Tot slot is het open einde, hoe mooi het ook mag zijn, best wel een rommeltje. Enfin, je leest het, wij stoorden ons mateloos aan deze elementen, gezien cyberpunk ons zo nauw aan het hart ligt.

Kortom, Reminiscence is net zoals The Adjustment Bureau anders dan we hadden verwacht. Het concept is verrassend, maar de uitwerking laat te wensen over voor een film uit de Nolan-stal.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter