Alita Battle Angel recensie op Telenet Play More

Alita Battle Angel recensieAlita: Battle Angel *** 1/2

Regie: Robert Rodriguez (Planet Terror, Sin City)

Met Rosa Salazar, Christoph Waltz, Mahershala Ali, Eiza González, Jennifer Connelly, Michelle Rodriguez, Ed Skrein, Jackie Earle Haley, Edward Norton,…

Speeltijd: 122′

Ga kijken als je hield van Mortal Engines, Ghost in the Shell & Ready Player One.Het verhaal: Een vrouwelijke cyborg wordt terug tot leven gewekt, maar herinnert zich niets meer over haar verleden. Ze gaat op zoek naar antwoorden.


Ons verdict: De eerste flop van 2019 zou Alita: Battle Angel van James Cameron (Titanic, The Terminator, Avatar) worden. De man die zowat door alle die-hard Marvel-fans wordt gehaat vanwege het feit dat hij zo minachtend deed tegenover de Marvel Cinematic Universe en met zijn Avatar voor The Avengers: Endgame bovenaan stond. Wel, blij dat we daar inmiddels overheen zijn met de acquisitie van Fox door Disney en de Marvel Cinematic Universe die eindelijk zijn eerste plaats qua box office resultaat heeft opgeëist. Echter was dat niet de hoofdreden voor twijfel. De ogen van Alita zouden teveel op een Japanse manga lijken waardoor Cameron & co terug naar de coulissen mochten om de hele film te verwerken. De film wordt dan ook duurder en zijn datum werd opgeschoven, waardoor Alita Battle Angel in gevaarlijke wateren terecht kwam.

Rosa Salazar & Ed Skrein in Alita: Battle Angel


Is Alita: Battle Angel perfect? Alles behalve. De film is een resultaat van heel wat studiobeslissingen om de film zo PG-13 mogelijk te maken en gewoonweg uit de kosten te geraken (wat aardig is gelukt van 200 miljoen dollar naar 405 miljoen dollar), terwijl het cyberpunk genre zich daar moeilijk toe brengt. Het worstelt dan ook steeds met te weinig brutaliteit, bloed & bloot en ergens gaat daardoor de invloed van Robert Rodriguez (Sin City, Planet Terror) verloren. Ster van de franchise is wel Rosa Salazar die ondersteund door Christopher Waltz, Mahershala Ali & Jennifer Connelly de rol van haar leven speelt en daardoor o.m. Keean Johnson van zijn schoenen blaast. Arme jongen. Ook is de Alita Battle Angel-vormgeving door James Cameron vooral een nostalgische trip doorheen zijn (Terminator-)verleden en het verhaal door Laeta Kalogridis (Altered Carbon, Shutter Island) iets te chronologisch naar onze smaak om een intelligent publiek gedurende 2 uur bezig te houden. Echter konden we de extra’s wel dik pruimen op de Blu-Ray van Alita Battle Angel die o.m. de wereld van Alita Battle Angel met The Fall & Iron City nader verklaren, een stuk dat toch wel stevig vergeten is in de film, omdat er simpelweg teveel te zeggen was voor maar 2 uur schermtijd. Wij hopen nog steeds op een vervolg, want de franchise van het tekenend hand van Yukito Kishiro heeft heel wat potentieel. Zeker als Disney bereid is om van Fox zijn Rated R-filmstudio te maken.

Kortom, in Cameron we trust om ons te entertainen. Alita: Battle Angel is een fijne blockbuster in het cyberpunk genre, maar het is geen uitdager. Voor wie hem niet in huis haalde, hij is beschikbaar op Telenet Play More om te streamen.
xxxxx

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter