Bad Education HBO recensie op Telenet Play

Bad Education HBO poster op Telenet PlayBad Education ***

Regie: Cory Finley (Thoroughbreds) 

Met Hugh Jackman, Alice Janney, Ray Romano, Alex Wolff, Annaleigh Ashford, Geraldine Viswanathan, Kathrine Narducci,…

Speeltijd: 103′

Ga kijken als je hield van The Front Runner. 

Het verhaal: De ontplooiing van het grootste verduisterschandaal in de geschiedenis van een openbare school in de buurt van Long Island, New York.

Bad Education HBO recensie op Telenet Play

Ons verdict: Hugh Jackman (51) is op z’n leeftijd op zoek naar een nieuwe uitdaging nu hij zijn klauwen als superheld Wolverine heeft opgehangen. Hij deed dit al met The Great Showman, The Front Runner en doet het nu met zijn eerste ‘tv’-film voor HBO Bad Education over een Amerikaans oplichtingsschandaal in het onderwijs rond de jaren 2000.

Jackman volgt daarbij zijn acteerprestatie van The Front Runner ondersteund door zwaargewichten Alice Janney & Ray Romano onder regie van debutant Cory Finley en daar knijpt meteen het schoentje. Finley heeft immers niet de finesse van regisseurs met meer ervaring in het vak (laat staan regisseurs met documentaire-ervaring) en daarom is vooral het begin eentje waarin de filmmaker moeilijk weet te beginnen aan zijn verhaal. We misten o.m. een precedent onder de vorm van een infograph die iets meer het Amerikaanse systeem van onderwijs uitlegt en de positie die de school in kwestie positioneerden. Dat zou de start van Bad Education alleszins meer body geven, want enkel met een fijne cinematografie haal je het niet dezerdagen. Ook is Bad Education verre van een Wolf of Wall Street, want Bad Education is een schoolvoorbeeld van wat er gebeurt als je onderwijs meer privatiseert, maar mist het aan choquerende momenten om het publiek de zwaarte van dit schandaal mee te geven. Al een geluk is er het einde dat toch een beetje klaarheid schept. Het verhaal mag uiteraard verteld worden en in zijn speelduur van iets meer dan 100 minuten doet het dat zonder pretentieus te zijn.

Kortom, Bad Education mag er zijn dankzij het verhaal & castleden zoals Hugh Jackman, Alice Janney & Ray Romano, maar ontbreekt het aan afwerking om een aanrader te zijn.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter