Interceptor recensie op Netflix België

Interceptor ***

Regie: Matthew Reilly

Met Elsa Pataky, Luke Bracey, Aaron Glenane, Mayen Mehta, Chris Hemsworth,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van Hunter Killer & Angel Has Fallen.

Het verhaal: De laatste officier die op een afgelegen raketafweerbasis staat, voert de strijd van haar leven tegen terroristen die 16 gestolen kernwapens op de VS richten.

Ons verdict: Netflix heeft het actiegenre goed naar zijn hand gezet met vooral Extraction als grote voorbeeld waardoor geen enkele filmdistributeur nog maar een eenvoudige actiefilm in Belgische bioscopen meer wil lanceren. Ons hoor je daar niet over klagen, want hoe meer film tegen een goedkopere prijs, hoe beter! Onder dit motto krijgen we in het Pinksterweekend de actiefilm Interceptor te zien met Spaanse actrice Elsa Pataky (vrouw van Chris Hemsworth) in de hoofdrol.

Nu, Interceptor mogen we al meteen een soort controversiële film noemen in het genre. Wat hoor ik je zeggen? Wel, het gaat met zijn verhaallijn rond seksuele intimidatie, migratie & extreemrechts terrorisme in heel wat opzichten in tegen de typische doelgroep van het actiegenre nl. blanke mannen die iets meer politiek recht oriënteren en daarbij tegen de nieuwe wereldorde zijn. Het is dan ook verrassend om Interceptor met een onvoldoende te zien op IMDb, terwijl het zeker geen slechte film is. Het scenario heeft meer te bieden dan de doorsnee actiefilm in de bioscoop met Liam Neeson in de hoofdrol en ook Elsa Pataky doet het goed als actieheldin na haar rol in de Fast & Furious-films. Luke Bracey is misschien een iets mindere antagonist op het vlak van uitstraling, maar zijn dialogen zijn goedgeschreven door Australische schrijver Matthew Reilly die met Interceptor zijn debuut maakt. De special effects zijn meer dan behoorlijk voor een film op stream en in huidige tijden waarin blockbuster simpelweg teveel CGI erin heeft zitten. Met een speelduur van zo’n 100 minuten zit het goed en de gastrol van Chris Hemsworth is een leuke toevoeging aan de film.

Kortom, Interceptor is een deftige actiefilmpje op Netflix voor een debuut van  Matthew Reilly. Geloof de trollen niet op sociale media die zich storen aan het accent van hoofdrolspeelster Elsa Pataky.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter