The Peripheral recensie op Amazon Prime Video

The Peripheral recensie op Amazon Prime VideoThe Peripheral ***

Bedenkers: Scott B. Smith, Greg Plageman & Bronwyn Garrity / Productie: Lisa Joy & Jonathan Nolan (WestworldReminiscence)

Met Chloë Grace Moretz, Jack Reynor, Gary Carr, Louis Herthum, Charlotte Riley, Adelind Horan, JJ Feild, Katie Leung, T’Nia Miller,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Ready Player One, Westworld S3, Reminiscence & In Time.

Het verhaal: In de toekomst waarin technologie de samenleving subtiel heeft veranderd, ontdekt een vrouw een geheime verbinding met een alternatieve realiteit en een donkere toekomst voor haarzelf.

Ons verdict: Wat balen, MoviePulpers, Warner Bros Discovery haalt opnieuw de hakbijl boven om na Batgirl & SCOOB 2! opnieuw prestigieuze content te cancellen. Het gaat deze keer om Westworld dat geen 5de en laatste seizoen krijgt. Het is duidelijk dat HBO genoeg heeft aan de nieuwe Game of Thrones-spin-off House of the Dragon om verder te gaan en zijn streamingdienst te laten groeien. Ondanks zijn sterke beelden & interessante verhaallijnen haalde Westworld weliswaar nooit het niveau van Game of Thrones in termen van kijkcijfers. Jonathan Nolan & Lisa Joy blijven weliswaar niet bij de pakken zitten en hebben al heel wat deals met andere studios. Amazon wist hen exclusief te strikken voor de nieuwe science fiction serie The Peripheral met in de hoofdrol Chloë Grace Moretz, Gary Carr, T’Nia Miller & Jack Reynor.

The Peripheral kende al meteen heel wat aanhangers op sociale media die de dystopische romans van schrijver William Gibson maar al te graag tot leven zagen komen op de digitale buis. Het idee om de toekomst mee te maken doorheen een VR-headset dankzij een levensechte avatar spreekt tot de verbeelding met de vele investeringen die Facebook maakt om de MetaVerse tot leven te wekken. Het gamification-aspect waarin Call of Duty tot leven komt in oorlogstijden als een soort van tribe is ook goed uitgewerkt in The Peripheral en houdt de boel actievol op het niveau van een Tomorrow War. Echter zijn we niet meteen verkocht aan The Peripheral op Prime Video. We zien vooral een kopie van Westworld als je kijkt naar bvb. het concept van beide science fiction series die stevig overlappen, maar ook de acteerprestatie van T’Nia Miller die lijkt op deze van Tessa Thompson o.m. Het mojo van de cast is ook wat zoek met Chloë Grace Moretz & Jack Reynor die nieuwe namen zoals Gary Carr, Louis Herthum, Charlotte Riley & T’Nia Miller niet naar een hoge niveau kunnen tillen. Op zich is The Peripheral niet geheel een productie van de Nolans, gezien Scott B. Smith, Greg Plageman & Bronwyn Garrity aan het roer zitten en je ziet hun onervarenheid op verschillende vlakken zoals o.m. de editing, cinematografie (de special effects daar niet bijgerekend) & enscenering.

Met andere woorden, The Peripheral is geen Westworld door Lisa Joy & Jonathan Nolan. Het is duidelijk dat het duo naar het geflopte Reminiscence nu al op de retour is. Oordeel zelf door de serie te volgen op Amazon Prime Video.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter