21 Bridges recensie op Amazon Prime Video

21 Bridges recensie21 Bridges *** 1/2

Regie: Brian Kirk (Game of Thrones S1, Penny Dreadful S2, Boardwalk Empire S1)

Met Chadwick Boseman, Sienna Miller, Taylor Kitsch, Stephan James, J.K. Simmons, Keith David, Gary Carr, Louis Cancelmi, Victoria Cartagena,…

Speeltijd: 99′

Ga kijken als je hield van Den of Thieves.

Het verhaal: Nadat NYPD rechercheur Simpson een operatie verknalt, krijgt hij nog één laatste kans om zijn baan te redden. Samen met zijn collega’s moet hij op Manhattan een voortvluchtige cop killer zien in te rekenen.

Chadwick Boseman & Sienna Miler in 21 Bridges recensie op Amazon Prime Video

Ons verdict: Je kan als regisseursduo niet aan het roer blijven van de grootste filmfranchise van de wereld, want eindelijk heb je geld om te doen wat je wil en dan wil je dat spenderen. Joe & Anthony Russo krijgen zo de opportuniteit om een eigen film te financieren en om dit tot een succes te brengen regelden niemand minder dan regisseur Brian Kirk die talloze afleveringen uit het originele seizoen van Game of Thrones heeft geregisseerd en klaar is voor zijn eerste filmdebuut. Met oudgediende Chadwick Boseman (Black Panther) in de hoofdrol zie je een duidelijk Marvel-kantje aan de casting van 21 Bridges.

Nu, 21 Bridges is wel een heel ander beestje dan de MCU. Het misdaadverhaal heeft tinten van neo noir in zijn cinematografie en het accent wisselt continu van actie naar plotwending en terug zonder dat de film op een of ander moment niet verteerbaar blijft. Persoonlijk vonden we dat de plottwisten iets teveel aanwezig waren in de film, maar goed, dat is dan ook de opzet van de film. De voltallige cast met Chad Boseman & Stephan James levert mooi werk en zelfs Sienna Miller legt een goede prestatie neer hoewel je haar altijd wel ergens moet hebben als actrice. Tot slot verteert 21 Bridges vlot met zijn speelduur van net onder de 100 minuten, maar niet zo vlot als pakweg een Extraction.

Kortom, het smaakvolle 21 Bridges is vanaf dit weekend beschikbaar op Amazon Prime Video België. Stream it!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.