See How They Run recensie op Star van Disney Plus België

See How They Run recensie op Star van Disney Plus BelgiëSee How They Run *** 1/2

Regie: Tom George (This Country, Depending the Guilty)

Met Sam Rockwell, Saoirse Ronan, David Oyelowo, Adrien Brody, Ruth Wilson, Harris Dickinson, Sian Clifford, Jacob Fortune-Lloyd, Shirley Henderson, Reece Shearsmith, Paul Chahidi, Pearl Chanda, Charlie Cooper, Pippa Bennett-Warner,…

Speeltijd: 98′

Ga kijken als je hield van Knives Out & Enola Holmes 2.


Het verhaal: In het West-End van het Londen van de jaren ’50 komen de plannen voor een filmversie van een succesvol theaterstuk tot stilstand nadat een cruciaal lid van de bemanning is vermoord. Wanneer de vermoeide inspecteur Stoppard & de enthousiaste rookie Constable Stalker de zaak op zich nemen, worden de 2 op eigen risico in een raadselachtige whodunit gegooid in de glamoureuze maar ook smerige theater-community.

See How They Run recensie op Star van Disney Plus België

Ons verdict: MoviePulpers, de murder mystery is weer hip & trendy sinds Knives Out, maar dat betekent niet het recent al succesvol is geweest. Murder on the Orient Express, Only Murders in the Building, Death on the Nile,… In het algemeen doordeweeks met het lokale Ritueel die nog het sterkste uit de hoek kwam in filmjaar 2022! Dat houdt Hollywood weliswaar niet tegen om Agatha Christie opnieuw van onder het stof te halen, gezien we maar liefst 2 nieuwe Knives Out-films krijgen dankzij Netflix, maar ook 20th Century Studios doet een gooi met See How They Run met namen zoals Sam Rockwell, Saoirse Ronan, David Oyelowo, Adrien Brody & Ruth Wilson in de hoofdrol.

See How They Run recensie op Star van Disney Plus België

Brits regisseur Tom George heeft met See How They Run een interessant plot te pakken dankzij de slimme referenties naar het whodunnit-subgenre door Mark Chappell (cfr. Agatha Christie, Richard Attenborough, Hitchcock, The Mousetrap, Inspector Jacques Clouseau, de subtiele vermeldingen naar België waar Hercule Poirot vandaan komt,…). Zonder meer is deze creativiteit zijn pluspunt dat eveneens in de verf wordt gezet door de stereotype filmmuziek, maar het pijnpunt ligt in zijn casting. Sam Rockwell speelt zo ongeïnteresseerd als zijn hoofdpersonage, terwijl Saoirse Ronan, David Oyelowo & Ruth Wilson nooit echt schijnen onder de spotlight. Adrien Brody springt er torenhoog bovenuit, maar krijgt niet echt veel screentime vanwege zijn rol in See How They Run. Daardoor wordt See How They Run op geen enkel moment memorabel ondanks zijn sterk plot wat een spijtige zaak is. See How They Run kijkt vlot uit met een speelduur van om en bij de 100 minuten, maar blijft later weinig hangen vanwege het missen van o.m. een glamoureuze setting of noemenswaardige cinematografie. Kortom, een doordeweekse productie wederom die de fusie van Disney & Fox moest overleven om eigenlijk beter meteen op stream te komen waar het hoort.

Je leest het dus, See How They Run heeft een interessant plot met heel wat leuke referenties, maar het ontbreekt de cast aan charisma om door te breken in de bioscoop. Ideaal om te streamen dus op een zondagavond op Star van Disney Plus België!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter