The French Dispatch recensie op Star van Disney Plus België

The French Dispatch recensie op Disney Plus BelgiëThe French Dispatch ***

Regie: Wes Anderson (Isle of Dogs, The Grand Budapest Hotel, Fantastic Mr. Fox)

Met Benicio del Toro, Adrien Brody, Tilda Swinton, Léa Seydoux, Frances McDormand, Timothée Chalamet, Jeffrey Wright, Mathieu Amalric, Stephen Park, Bill Murray, Owen Wilson, Elisabeth Moss, Edward Norton, Saoirse Ronan

Speeltijd: 107

Ga kijken als je hield van andere werk van Wes Anderson zoals The Grand Budapest Hotel.

Het verhaal: The French Dispatch presenteert een collectie verhalen uit de laatste uitgave van een Amerikaans tijdschrift dat in de 20ste eeuw in een fictief Frans stadje Ennui-sur-Blasé gemaakt werd.

The French Dispatch recensie op Star van Disney Plus België

Ons verdict: Texaans regisseur Wes Anderson kan op zijn 50ste al op een ware community van liefhebbers rekenen wanneer zijn film verschijnt in bioscopen. Met 7 Oscar-nominaties op zak kan de Amerikaan tevens op heel wat bijval rekenen van filmcritici. Maar puur uit entertainment is zijn werk niet altijd uitnodigend genoeg voor de mainstream kijker. Hate him or love him, zo vatten wij graag zijn repertoire samen dat met The French Dispatch uitgebreid wordt naar zijn 10de langspeelfilm. The French Dispatch recensie op Disney Plus België

Het is weliswaar duidelijk dat de man meer & meer populair wordt doorheen de jaren en dat valt te verklaren. Zijn stop-motion-achtige manier om al dan niet live action films te maken is uniek en het spreekt ook Generation Z aan. Zijn eclectisch production design & arty cinematografie zijn de ideale voedingsbodem voor GenZ’ers die verzot zijn op memes. Geef toe, is er een meer meme-waardigere filmmaker op dit moment in de tijd als Wes Anderson?

The French Dispatch recensie op Star van Disney Plus België

OK, allemaal goed en wel, maar wat heeft dat te maken met The French Dispatch? The French Dispatch is één en al Wes Anderson: de enscenering, de verhalen, de referenties achter de schermen (met deze keer de hoofdeditor van The New Yorker in de kijker, maar ook knipogen naar het werk van Hergé met Kuifje), de A-list aan castleden die met een strak script tot improvisatie over mogen gaan,… Zelfs zijn thema’s zoals zelfmoord, onmogelijke liefde, verlies van dierbaren, mislukking, problematische familieverhoudingen & existentiële leegte zijn opnieuw van de partij.

The French Dispatch recensie op Star van Disney Plus België

Van meet af aan is het duidelijk dat als je niet van zijn vorig repertoire hield, dan zal ook The French Dispatch niet op jouw filmmenu staan. Maar The French Dispatch is op het niveau van Isle of Dogs en toont hoe de cineast groeit in het brengen van entertainende verhalen. Tot slot mag het niet verbazen dat de deuntjes van Alexandre Desplat voor dagen in jouw hoofd blijft hangen.

Kortom, The French Dispatch is zo Wes Anderson als The Grand Budapest Hotel. Nu beschikbaar op Disney Plus België en ideaal kijkvoer voor op een VR-bril zoals de Oculus Quest 2 mocht je een waar cinefiel zijn die het bioscoopgevoel op stream wil bereiken.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter