Batman Logo

Sprookje in Hollywood voorbij? Nieuwe Warner CEO trekt stekker uit Batgirl van Adil El Arbi & Bilall Fallah

Slecht nieuws, MoviePulpers, want regisseurs Adil El Arbi & Bilall Fallah (Ms Marvel, Bad Boys for Life, Patser) gaan dan toch geen DC Comics-film maken. De nieuwe CEO van Warner Bros Discovery heeft immers de stekker uit het nieuwe Batgirl getrokken volgens New York Post, omdat de eerste test screenings dramatisch slecht zouden zijn. Daarbij zou het geen risico willen nemen om schade te brengen aan de DC-franchise met een investering van zo’n 90 miljoen dollar.

Adil El Arbi & Bilall Fallah willen heel graag Rated R-films regisseren binnen de MCU

Komt de ware aard van onze Belgische regisseurs naar boven in Hollywood of is er meer aan de hand? Kijkers van Black, Patser & Image weten dat de Belgen van Maghrebijnse achtergrond heel wat in hun mars hebben en zonder twijfel zeer talentvol zijn. Zelfs Amerikaanse regisseurs zoals David Leitch volgen hen met hun moderne manier van verfilmen dat barst van het neon & speelse cuts.

De nieuwe Warner Bros Discovery CEO David Zaslav zit achter de annulatie van Batgirl

Het is dan ook opvallend dat de nieuwe CEO van Warner Bros. Discovery David Zaslav aangehaald wordt in het initiële artikel. Deze steekt niet onder stoelen of banken dat hij niet tevreden is over de manier waarop DC Film beheerd wordt en het zou een eerste signaal kunnen zijn dat DC Film op zoek zal gaan naar een centrale man à la Kevin Feige die de verschillende DC Films bij elkaar wil brengen (al dan niet via de multiverse). Misschien zou Matt Reeves (Planet of the Apes, Cloverfield) de geschikte man daarvoor zijn na het succesvolle The Batman? Ook wil Warner Bros Discovery meer blockbusters voor bioscopen maken met DC Film en geen films meer brengen naar HBO Max which makes sense. Het zijn vooral series die mensen naar streaming brengen en niet zo zeer films.  Anyway, in de CEO zijn hoofd zou DC Film dan ook een volledig onafhankelijk studio worden, vergelijkbaar met Marvel Studios.

Onze hypothese werd bevestigd door een persbericht van Warner Bros Discovery en de mening van de gerespecteerde vakwebsite Deadline.com:

“The decision to not release Batgirl reflects our leadership’s strategic shift as it relates to the DC universe and HBO Max. Leslie Grace is an incredibly talented actor and this decision is not a reflection of her performance. We are incredibly grateful to the filmmakers of Batgirl and their respective casts and we hope to collaborate with everyone again in the near future.”

De annulatie van Batgirl gaat tevens hand in hand met een aantal andere titels zoals de animatiefilm Scoob! 2 (budget: 40 miljoen dollar) en dat is in het algemeen slecht nieuws voor HBO Max, Warner & Discovery. Verwacht wordt dat ook HBO Max na Netflix  in aantal gebruikers gaat dalen en daardoor Warner Bros Discovery mensen zal moeten laten gaan, gezien de huidige economische toestanden in de wereld. Zo ver zijn we nog niet, want Variety rapporteert dan weer dat Warner Bros Discovery zijn verliezen kan afschrijven via belastingen, gezien ze nog in een fusie zitten met elkaar.

De vraag is nu welke impact dit zal hebben op de carrières van het Belgische regisseursduo. Bad Boys for Life mocht dan misschien een schot in de roos zijn, Beverly Hills Cop 4 door Netflix komt er maar niet, het nieuwe Ms. Marvel werd mager ontvangen en dan zitten Bilall & Adil ook met de vervelende zaak Will Smith opgezet. Hij introduceerde hen immers in Hollywood, maar moet nu werken aan een comeback na zijn voorval op de Oscars van 2022.  Hopelijk zetten ze de puntjes op de i met het nieuwe Rebel, want wij blijven duimen voor dit geweldig duo!!

Inmiddels wordt de DC Comics-fanbase almaar meer giftig, MoviePulpers. Ze hebben nog maar net The Snyder Cut van Justice League verteerd, zijn teleurgesteld in DC Film na San Diego Comic-Con 2022, niet blij met het annuleren van Batgirl op social media en maken zich zorgen over toekomstige producties zoals Blue Beetle die waarschijnlijk ook geschrapt zal worden en The Flash met de problematische Ezra Miller. Meer op #ReleaseBatgirl

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.