Ms Marvel recensie op Disney Plus België [eerste indruk]

Ms Marvel recensie op Disney Plus BelgiëMs Marvel ****

Bedenker: Bisha K. Ali (Sex Education, Loki) / Regie: Adil El Arbi & Bilall Fallah (Bad Boys for Life, Rebel)

Met Imon Vellani, Jasjit Williams, Saagar Shaikh, Aramis Knight, Rish Shah, Zenobia Shroff, Mohan Kapur, Matt Lintz, Yasmeen Fletcher, Laith Nakli, Azhar Usman, Travina Springer, Nimra Bucha,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Patser & Grond.

Het verhaal: De toekomst ligt in haar handen. De eerste moslim-heldin uit de Marvel Cinematic Universe is hier met Ms. Marvel die Kamala Khan introduceert, een Amerikaanse moslimtiener die opgroeit in Jersey City. Kamala, een fervent gamer en een vraatzuchtige schrijver van fanfictie, is een superheld-megafan met een enorme verbeeldingskracht, vooral als het gaat om Captain Marvel. Toch heeft Kamala het gevoel dat ze niet op school past en soms zelfs thuis, tenminste totdat ze superkrachten krijgt zoals de helden naar wie ze altijd heeft opgekeken. Het leven wordt beter met superkrachten, toch?

Ms Marvel GIF - Find & Share on GIPHY

Ons verdict: MoviePulpers, we gaan stilletjes aan onze woorden terug nemen over Marvel Studios. Sinds Endgame & de start van Phase 4 hebben heel wat regisseurs hun hand kunnen zetten op hun producties. Dan denk ik maar aan Chloe Zhao met Eternals en Sam Raimi met Doctor Strange in the Multiverse of Madness. Daar mag je nu Ms Marvel aan toevoegen want deze kleurt helemaal Belgisch-Moslim dankzij Bilall Fallah & Adil El Arbi.

Imon Vellani in Ms Marvel recensie op Disney Plus België

Van meet af aan zie je dat Ms Marvel de blauwdruk van het Belgische regisseursduo draagt: de manier waarop de Khans met elkaar praten in de living komt recht uit Patser of de manier waarop New Jersey tot leven komt, is een kopie van Borgerhout in o.m. Grond. We krijgen er zelfs een leuke Belgische easter egg in Ms Marvel bij met referentie dat de makers doen naar hun favoriete cinematograaf Robrecht Heyvaert. Het scenario door Bisha K. Ali is één van de betere jongvolwassenen content die er is dankzij haar bijdrage in Sex Education en de cast met Imon Vellani aan kop reflecteert mooi de struggles waarmee moslim-families zitten in deze Westerse wereld die toch een beetje anders is dan hun Oosterse. Tot slot volgt Ms Marvel the overall plan van Marvel Studios waarin de aankondiging van superhelden & -krachten tot een ontdekking moet leiden en het refereert daar maar al te graag naar zichzelf & zijn fandom.

Kortom, Ms Marvel is Patser & Grond met superhelden in een coming of age-story. Ongelofelijk wat dit Belgisch duo allemaal doet in Hollywood! Volg het nu op Disney Plus België!

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.