Lightyear recensie op Disney Plus België

Lightyear recensie op Disney Plus BelgiëLightyear ***

Regie: Angus MacLane (Finding Dory)

Met de stemmen van Chris Evans, Keke Palmer, Dale Soules, Taika Waititi, Uzo Aduba, James Brolin, Mary McDonald-Lewis, Efren Ramirez,  Isiah Whitlock Jr.,…

Speeltijd: 100′

Ga kijken als je hield van Interstellar.

Het verhaal: Terwijl hij jarenlang probeert om naar huis terug te keren, ontmoet de gestrande Space Ranger Buzz Lightyear een leger meedogenloze robots onder bevel van Zurg die zijn brandstofbron proberen te stelen.

Lightyear recensie op Disney Plus België

Ons verdict: Pixar blijft maar nieuwe avonturen van Toy Story uit zijn mouwen schudden, hoewel het deze keer echt wel een origineel idee is. Buzz Lightyear krijgt nl. zoals al jaren gehoopt zijn eigen film waarop zijn actiefiguurtje is gebaseerd met het avontuur Lightyear. Niemand minder dan Chris Evans mag de stem van Buzz Lightyear worden die in Vlaanderen geëvenaard wordt door Louis Talpe.

Dit zijn de Vlaamse stemmen van Lightyear

Hoewel Lightyear in zijn eerste minuten reeds Top Gun Maverick achterna gaat, valt het na de vele testpogingen van Buzz om naar hyperspeed te racen een beetje stil. Regisseur Angus MacLane haalt zijn editing uit Finding Dory naar boven om een rommelige maar leuke familiefilm zonder al teveel actie te maken voor jong & oud zonder meer. Daarbij gaat publiekslieveling Sox met alle eer lopen met ook kuddos aan Taika Waititi in de Engelstalige versie, buiten  terwijl Pixar opnieuw de puntjes op de i zet met prachtige animatiebeelden. Liefhebbers van het science fiction genre kunnen genieten van de vele referenties naar succesvolle franchise zoals Halo, Alien, Terminator, Metroid, Battlestar Galactica en (hoe kan het anders) Star Wars. Maar wij hadden toch een iets strakke film verwacht door de allereerste trailer die het internet in vuur & vlam zette. Gemiste kans om een animatiefilm te maken die volwassenen zou inspireren? Tot slot zijn ook de Engelse dialogen veel te snel gecut, waardoor het doorsnee publiek volgens ons de helft van de grappen niet door zal hebben.

Met andere woorden, Lightyear loste voor ons de verwachtingen niet in ondanks zijn vele referenties naar heel wat science fiction klassiekers, maar Pixar is opnieuw on point met zijn animatiebeelden. Laat de kleintjes checken op Disney Plus België vanaf vandaag.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter