Sounds of Metal recensie op Amazon Prime Video België

Sounds of Metal recensie op Amazon Prime Video BelgiëSound of Metal ***

Regie: Darius Marder (Loot)

Met Riz Ahmed, Olivia Cooke, Paul Raci, Lauren Ridloff, Chelsea Lee, Bill Thorpe,…

Speeltijd: 120′

Ga kijken als je hield van Bird Box & A Quiet Place.

Het verhaal: Het leven van een heavy-metal drummer komt in vrije val nadat hij plotseling zijn gehoor begint te verliezen.

Sounds of Metal recensie op Amazon Prime Video België

Ons verdict: Sound of Metal mag dan geen succesvolle campagne achter de rug hebben op de Golden Globes 2021, de Oscars 2021 zetten de film wel in een mooi daglicht met maar liefst 6 nominaties. De internationale film van Belgisch filmproductiehuis Caviar kreeg een tijdje terug een release op Amazon Prime Video en werd door sommige filmcritici gezien als een topfilm van ‘lokale’ bodem.

Sound of Metal gaat en staat met de mooie acteerprestatie van Riz Ahmed gekend van blockbusters zoals Rogue One & Venom, maar daar blijft het een beetje bij. Het tempo waarmee regisseur Darius Marder ons voedt, is traag en de beelden wat eentonig met momenten. Daarbij hoor je ons niet klagen over de cinematografie die mooi realistisch blijft. Als je het dus moet hebben van iets, dan is het concept samen met de acteerprestatie van Riz Ahmed de troeven van Sound of Metal. Aan zijn algemene boodschap zie je met andere woorden dat Sound of Metal toch wel een Europese productie is.

Kortom, Europese storytelling ontmoet Amerikaans vakmanschap met Sound of Metal. Spraakmakende acteerprestatie van Riz Ahmed zonder meer. Nu beschikbaar op Amazon Prime Video.

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter