Jordan Peele’s Twilight Zone recensie op Telenet Play

Twilight Zone recensie op Telenet PlayTwilight Zone ***

Bedenkers: Jordan Peele, Simon Kinberg & Marco Ramirez

Met Kumail Nanjiani, Jordan Peele, Adam Scott, Seth Rogen, Sanaa Lathan, Zazie Beetz, John Cho, Taissa Farmiga, Damson Idris, David Epstein, Shalyn Ferdinand,…

Speeltijd: 10 afleveringen / 50 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van Black Mirror.

Het verhaal: The Twilight Zone is een herinterpretatie van de legendarische CBS-show die begon in de jaren ’50, oorspronkelijk bedacht en verteld door Rod Serling. De opzet is ongewijzigd: een banale & doodgewone situatie verandert plots naar een bizarre, surreële toestand die zich in een andere dimensie lijkt af te spelen, in een zogenaamde “twilight zone“.

Ons verdict: Jordan Peele is het nieuwe wonderkind in Hollywood: hij is zwart, heeft regietalent als je kijkt naar Us en heeft schrijftalent als je kijkt naar zijn Oscar voor de horrorfilm Get Out. En dat brengt opportuniteiten. Zo kreeg hij de mogelijkheid om het gezicht te worden van de nieuwe Twilight Zone, een science-fiction, fantasy- & horrorserie van CBS uit de jaren ’50 die terug tot leven wordt gebracht. Net als in de originele serie is The Twilight Zone een antologiereeks waarbij elke aflevering een ander verhaal met andere personages vertelt met als enige constante Jordan Peele als verteller, acteur, komiek & schrijver van de televisieserie die sinds 8 juli 2019 te bekijken is op Telenet Play.

Jordan Peele presents Twilight Zone recensie op Telenet Play

Nu wat er op papier staat, is helemaal anders dan wat je te zien krijgt op stream. De 2019-versie van The Twilight Zone is misschien op het vlak van special effects, beelden & cinematografie een serieuze upgrade met andere CBS-producties (buiten Star Trek: Discovery gerekend dan), in realiteit voelt het vooral aan als een kopie van Black Mirror op Netflix. En daar gelden dezelfde regels: De kwaliteit van de afleveringen zijn navenant, afhankelijk van concept, regisseur, scenario & cast. De pilot liet ons serieus op onze honger zitten, aflevering 2 was een verbetering dankzij Adam Scott, met aflevering 3 gaat Peele met een stevig pakje schrijfwerk naar zijn heritage en aflevering 6 stelt ook niet teleur dankzij het zoals steeds voortreffelijk regiewerk van onze Belgische Jakob Verbruggen (The Alienist, House of Cards S4, Black Mirror S3). De rest is bladvulling hoewel de mix van uiteenlopende scenario’s wel aanvoelt als een verademing moeten we zeggen. Tot slot blijven we met dezelfde problemen zitten als bij Black Mirror: Eens je een stevig concept & scenario te pakken hebt met een aflevering, voelt het aan als een gemiste kans omdat het maar max. 50 minuten duurt.

Kortom, het nieuwe Twilight Zone overtuigt niet zoals Netflix’ Black Mirror en de korte duur per aflevering siert het concept niet als je dan eindelijk een goed scenario te pakken hebt. Laat staan dat het legendarische niveau van de originele Twilight Zone uit de jaren ’50 wordt geëvenaard.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter