The Nevers HBO recensie op Streamz [eerste indruk]

The Nevers HBO recensie op Streamz [eerste indruk]The Nevers ** 1/2

Bedenker: Joss Whedon (Buffy the Vampire Slayer, Firefly, The Avengers)

Met Elizabeth Berrington, Ben Chaplin, Eleanor Tomlinson, Laura Donnelly, Anna Devlin,…

Speeltijd: 6 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van The IrregularsCursed.

Het verhaal: Londen, einde van de 19e eeuw. De Britse hoofdstad wordt overstelpt door ‘The Touched’: individuen – vooral vrouwen – die onverwachts bovennatuurlijke krachten bezitten. Sommigen gebruiken hun krachten om de wereld te verbeteren, anderen misbruiken de nieuwe gaves dan weer voor hun eigen voordeel.

The Nevers HBO recensie op Streamz [eerste indruk]

Ons verdict: Ik geloof dat Generation Z de voorbije jaren een fetsj heeft opgelopen met kostuumdrama’s, want de laatste tijd zijn er toch heel wat succesvolle series & films gelanceerd waarin kostuumdrama’s (cfr. Bridgerton) al dan niet vermengd worden met het fantasy- of science fiction genre. Gezien deze trend komen één van de grootste streamingdiensten van de wereld daarom met 2 gelijkaardige titels: Enkele weken terug kwam Netflix met The Irregulars, terwijl HBO vandaag The Nevers lanceert door Joss Whedon.

Nu, Joss Whedon staat tegenwoordig niet galant voor een mooie reputatie, gezien het floppen van zijn versie van Justice League en de vele backslash dat hij kreeg van de populaire & beroemde Justice League-crewleden. Dat gezegd zijnde, is dat altijd wel een beetje geweest met Whedon, want met zijn werk als schrijver & regisseur heeft Hollywood zich ook meermaals tegen de man gekeerd. Het volk volgde hem weliswaar met Buffy the Vampire Slayer & ook de allereerste Avengers-film. Dat is meteen ook waar je The Nevers moet zien: het is vooral een Joss Whedon-productie met iets meer oog voor vrouwelijke personages, maar het moet je nu eenmaal liggen. Wij storen ons mateloos aan de typisch klassieke manier van filmen voor televisie, maar ook het camerawerk & de cinematografie zijn daarbij niet uitmuntend. Nieuwe castleden zoals Laura Donnelly & Eleanor Tomlinson tonen maar weinig charisma en vertonen zich in mineur tegenover hun mannelijke collega’s James Norton & Zackary Momoh met de oude garde (Olivia Williams, Pip Torrens, Dennis O’Hare) die de productie niet tot een hoger niveau tilt. Tot slot nog even zeggen dat Whedon misschien vernieuwend was in de jaren ’90 met de feministische representatie van de protagonist, maar anno 2020 kan hij niet typen tegen de wekelijkse Netflix-content die eens in het teken staat van Generation Z.

Kortom, wij verstaan niet waarom hier zoveel op geboden werd vanuit streamingdiensten. The Nevers mag dan misschien een typische Whedon-productie zijn, wij vinden het vooral allemaal passé. Steek dan liever je tijd in The Irregulars op Netflix.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter