The Irregulars recensie op Netflix België [eerste indruk]

The Irregulars recensie op Netflix België [eerste indruk]The Irregulars ***

Bedenker: Tom Bidwell

Met Thaddea Graham, Darci Shaw, Jojo Macari, Harrison Osterfield, McKell David, Clarke Peters, Rory McCann, Sheila Atim, Henry Lloyd-Hughes, Royce Pierreson,…

Speeltijd: 8 afleveringen / 1 uur per aflevering

Ga kijken als je hield van Enola Holmes, Cursed, The Umbrella Academy S2 & The Nevers.

Het verhaal: The Irregulars speelt zich af in Victoriaans Londen en volgt een bende straattieners die worden gemanipuleerd om misdaden op te lossen voor de sinistere Doctor Watson en zijn mysterieuze zakenpartner, Mycroft Holmes.

De jonge cast van The Irregulars recensie op Netflix België

Ons verdict: Ik geloof dat Generation Z de voorbije jaren een fetsj heeft opgelopen met kostuumdrama’s, want de laatste tijd zijn er toch heel wat succesvolle series & films gelanceerd waarin kostuumdrama’s (cfr. Bridgerton) al dan niet vermengd worden met het fantasy- of science fiction genre. Gezien deze trend komen één van de grootste streamingdiensten van de wereld daarom met 2 gelijkaardige titels: HBO komt met The Nevers, terwijl Netflix vandaag de nieuwe reeks The Irregulars lanceert.

Zoals steeds weet Netflix hoe het met zijn Originals nieuwe doelgroepen moet aanspreken die door Hollywood wat vergeten zijn. De populairste streamingdienst van de wereld focust zich op de LGBTQ-community alsook Gen-Z met zijn shows en in dat rijtje past The Irregulars. Origineel is het niet, want met een dynamiek ‘of moeten we einde zeggen) zoals The Umbrella Academy alsook gelijkaardige achtergronden & personages zoals Cursed, Fate: The Winx Saga & The Letter for the King begint Netflix wat in herhaling te vallen met zijn tienerreeksen. Maar te zwijgen over het feit dat The Irregulars opnieuw een (her)interpretatie is van een familielid van Sherlock Holmes in de bibliotheek van Netflix. Dat gezegd zijnde, is de productie op niveau en zet de serie gevat aan tot bingen. De nieuwe cast met namen zoals Thaddea Graham, Darci Shaw, Jojo Macari, Harrison Osterfield & McKell David heeft een leuke wisselwerking en gastrollen door Rory McCann, Sheila Atim, Henry Lloyd-Hughes & Royce Pierreson geven het gebeuren een leuke boost waardoor we al snel vergeten dat de hoofdcast zo goed als debutanten zijn. Het einde is niet echt origineel te noemen, maar het doet wel zijn ding voor de fans van Baker Street Irregulars & de boeken van meesterdetective Sherlock Holmes.

Kortom, met The Irregulars hebben we opnieuw een kostuumdrama in de schijnwerper op Netflix, die deze keer het fantasy-gegeven in de kijker zet. Zeker de moeite om vluchtig te bingen voor de liefhebbers van Enola Holmes, Cursed, Cursed, Fate: The Winx Saga & The Letter for the King.

Exclusive Netflix's The Irregulars ~ Official 221B Baker Street Clip

Bea is a Total F***ing Badass | The Irregulars | Netflix

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.