The Gentlemen recensie door Guy Ritchie

The Gentlemen recensie door Guy RitchieThe Gentlemen *****

Regie: Guy Ritchie (King Arthur: Legend of the Sword, Aladdin, Layer Cake)

met Matthew McConaughey, Charlie Hunnam, Colin Farrell, Hugh Grant,
Henry Golding, Eddie Marsan, Jeremy Strong, Michelle Dockery, Lyne Renee,…

Speeltijd: 113′

Ga kijken als je hield van The Irishman & Lock, Stock and Two Smoking Barrels.

Het verhaal: De Amerikaanse expat Mickey heeft in Londen een bijzonder winstgevend marihuana-imperium opgebouwd. Een imperium dat hij – volgens de laatste geruchten – van de hand wil doen, maar enkel aan de juiste koper. Kandidaten zijn er genoeg, al spelen ze het spel wel erg vuil… De Londense onderwereld ontploft in een kluwen van chantage, dubbel spel, samenzweringen en bloedvergieten.

Matthew McConaughey in The Gentlemen recensie

Ons verdict: Met het (onterecht) falen van Guy Ritchie’s King Arthur: The Legend of the Sword  werd de carrière van de Britse cineast in ballingschap geplaatst.  De gewezen man van Madonna was daarom genoodzaakt om een commercieel Disney-project aan te nemen met Aladdin en gezien deze stevig groen kleurde aan de internationale box office, gaat Ritchie naar de roots:  het Britse gangster-genre.

De cast van Guy Ritchie's The Gentlemen recensie

Met een stevige brok metafictie gaat het intelligent script met een protagonist & antagonist van start. Opnieuw valt de uitstekende editing op te merken die de Britse topregisseur steeds hanteert en de gewaagde maar ook geslaagde dialogen met vuilgebekte British slang woorden slaan je rond de oren vanaf het middenstuk. Deze balans wordt tot in de puntjes uitgewerkt door een meesterlijke Matthew McConaughey met een smaakvolle prestatie van Charlie Hunnam, Colin Farrell & Eddie Marsan ter ondersteuning. Huge Grant willen we ook best noemen, hoewel de nooit echt fan zijn geweest van de Britse romcom-acteur en niet te vergeten, de Belgische actrice Lyne Renee die een leuke gastrol vertolkt in The Gentlemen. Tot slot krijgen we in de speelduur van bijna 2 uur een veelvoud aan plottwists te zien, die je moet liggen als kijker maar die wij alleszins intelligent, weldoordacht & gewoonweg geniaal vonden.

Kortom, Guy Ritchie is weer helemaal terug met The Gentlemen. We hingen tijdens de seance weer aan de lippen van de Britse topcineast! Wat een regisseur.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter