Deadwood The Movie Telenet Play More recensie

Deadwood The Movie ****

Van: David Milch

Met: Ian McShane, Timothy Olyphant, Molly Parker, Dayton Callie, Kim Dickens, Brad Dourif, John Hawkes, Robin Weigert.

Speelduur: 110′

Deadwood The Movie is nu te bekijken voor Telenet Play More abonnees en is een must-see voor fans van de serie Deadwood, en een aanrader voor liefhebbers van Unforgiven en Open Range.

Het verhaal: Alle bestaande en voormalige inwoners van het stadje Deadwood komen terug bij elkaar … .

Ons verdict: Hoe schrijf je een recensie over het sluitstuk van een reeks waarvan je de laatste minuut bijna 15 jaar geleden bekeek? Ondergetekende is vast niet de enige die moeilijkheden ondervonden heeft de voorbije weken met deze taak. Want laat één ding duidelijk zijn, Deadwood The Movie is meer dan een op zich staande HBO film, vooral een einde van een prachtserie die destijds véél te abrupt is afgebroken wegens tanende kijkcijfers.

Wie echter z’n kennis opfrist van Deadwood (onderaan een handig hulpje hierbij), krijgt met Deadwood The Movie alvast een fijne dosis kwaliteitstelevisie. Verwacht je aan doorwrochten dialogen van maker David Milch vol onovertroffen scheldproza, kortstondige opstoten van revisionistisch westerngeweld, en bovenal een vrachtlading karakteracteurs die hun doorzopen tanden zetten in hun rol. Vooraan het peleton zit alweer Ian McShane die als Al Swearengen al te boek stond als legendarisch personage van het kaliber van Tony Soprano, Vick Mackey, Don Draper en Stringer Bell, en deze keer een mooie zwanenzang krijgt.

Bekijk alvast een meer dan nuttige samenvatting van drie seizoenen Deadwood en geniet ervan op Telenet Play More. De reeks Deadwood is om god weet welke reden -én in tegenstelling tot de meeste andere HBO reeksen- overigens niet te zien op Telenet Play More. Daarvoor moet je je dus wenden tot een goeie oude DVD of Blu-ray boxset.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.