Cinema Reviews: Harry Potter and the Order of the Phoenix

Harry Potter and the Order of the Phoenix posterHarry Potter and the Order of the Phoenix*

Regie: David Yates

Met Imelda Staunton, Daniel Radcliffe, Ralph Fiennes, Gary Oldman en Maggie Smith.

Speelduur: 138′ (veeeeeel te lang)

Ga kijken als je hield van ‘ik wil wel, maar ik kan niet’-filmflops zoals Waterworld* en Gigli*.

Het verhaal: Harry Potter zit in zijn puberjaren en komt in een onzekere periode terecht. Na de tegemoetkoming met Lord Voldemort in de vorige film is er een oorlog op komst tussen de rebelie van Zweinstein en het duistere leger van Voldemort. De Ministerie van Tovernarij is weliswaar niet overtuigd van de terugkomst van Voldemort en verdenken Harry en ervan een complot tegen het Ministerie uit te voeren. Ze beslissen om de gang van zaken op Zweinstein aan te passen door strengere leiding aan te schaffen…

Daniel Radcliffe als Harry Potter in the Order of the Phoenix

Ons verdict: Wil je 100 miljoen dollar door het smerigste toiletgat van de wereld zien gaan? Ga dan kijken naar deze Harry Potter film. Dat de Harry Potter saga door JK Rowling wordt uitgebuit, is al lang geen twijfel meer, maar deze keer gaat ze echt te ver voor mij. Tijdens de langdradige film was een degoutante pauze waar ik bijna in slaap viel (gezien mijn adoratie voor films val ik nooit in slaap, een hatelijk talent als je geen kakfilms wil bekijken), omdat er bijna geen actie en fatsoenlijke CGI te bespeuren was (wanneer gaan ze nu eindelijk die belachelijke bezemsteel vliegscènes realistisch maken?). Ik had dan gedacht dat het verhaal nog wel mooi ging worden, maar tevergeefs. Het einde van de film gaf voor de zoveelste keer geen antwoord op de vragen die het publiek echt heeft, met andere woorden in deze film gebeurt er echt NIETS. Griezelig en volwassen waren de trailers zeker en vast, spijtig genoeg werd dit niet verdergezet in de film. En de beruchte kus van Harry Potter? Pff, die werd even tussen de soep en de patatten bij de film gezet. Nee, er is een twijfel mogelijk, buiten de uitstekende acteerprestatie van Imelda Staunton (als de strenge bekakte directrice Dolores Umbridge) was deze film een afgrijzelijke nachtmerrie.

Besluit: Harry Protter 5 is een flop tot en met. Gooi de boeken op de brandhaard en lees echte goede kinderboeken over toveren en magie zoals Grieselstate I en II van Anthony Horowitz. Heeft Europa geen zin om deze jeugdboeken te verfilmen?

2 gedachten op “Cinema Reviews: Harry Potter and the Order of the Phoenix”

  1. I couldn’t understand some parts of this article , but I guess I just need to check some more resources regarding this, because it sounds interesting.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter