Couples Retreat Blu-ray review

Couples Retreat****

Regie: Peter Billingsley

Met: Vince Vaughn, Jason Bateman, Jon Favreau, Kristin Davis, Malin Akerman, Kristen Bell

Speelduur: 115′

Leuke komedie, zonder al teveel pretenties!

Het verhaal: Omdat ze groepskorting krijgen, laten vier koppels zich verleiden tot een snoepreisje naar een tropisch luxeparadijs, maar drie van de vier stelletjes hebben geen weet van de verplichte relatietherapie die deel uitmaakt van het pakket! Voor de vier koppels breekt een intensieve periode van zelfonderzoek en therapie aan. Dat Marcel, de eigenaar van het resort, er bizarre therapieën op nahoudt zoals zwemmen tussen de haaien en intieme yogasessies met een grijpgrage lesgever, maakt hun stemming er niet beter op. Binnen de kortste keren worden ze geconfronteerd met hun angsten en tekortkomingen. Wat de vakantie van hun leven had moeten worden, ontaardt in hilarische wanhoopspogingen om relaties en huwelijken te redden…

Ons verdict: Couples Retreat is wat ons betreft een geslaagde (bij momenten romantische) komedie, maar dan wel met een typisch ranzig randje. De situaties uit de film zijn hilarisch, maar tegelijk vaak ook zéér herkenbaar. Ook al is niet alles even fijnzinnig, de grote meerderheid van de grappen zijn zeker en vast geslaagd en je moet al een zuurpruim zijn moest je niet regelmatig zitten te schateren. Ook qua casting zit het snor in deze Couples Retreat. Of wat dacht u van de volgende trein van grote namen en bekende karakterkoppen: Vince Vaughn, Jason Bateman, Jon Favreau, Kristin Davis, Malin Akerman, Kristen Bell, Jean Reno, Temuera Morrison en Ken Jeong. Regisseur Peter Billingsley wist vooral erg uiteenlopende koppels samen te stellen, waarvan de niet alledaagse combinaties op hun beurt weer voor geweldige situaties zorgen. Couples Retreat is zeker niet één van de beste komedies aller tijden, maar je kan het slechter treffen. De film is goed gemaakt, heeft een vlot en dynamisch tempo en er valt veel te lachen. Wat heb je soms meer nodig? Couples Retreat bracht wereldwijd 172 miljoen dollar in het laatje en zal zonder twijfel eveneens een grote hit op DVD en Blu-ray worden.

De Blu-ray: Het 1.85:1 HD-beeld geeft het kleurrijke, heldere en levendige kleurenpalet van de zomerse prent Couples Retreat en het prachtige Bora Bora perfect weer. Het beeld bevat zoals verwacht veel detail en diepte, met een prima scherpte en contrast. Het zwartniveau is lekker strak en het beeld is volledig vrij van digitale compressiefouten en andere dramatische beschadigingen. De Engels DTS-HD Master Audio 5.1-track klinkt eveneens uitstekend, met een vol en dynamisch geluidsbeeld. De zuivere en steevast verstaanbare dialogen komen netjes uit de centerspeaker, terwijl de aanwezige omgevingsgeluiden en geluidseffecten de track een bevredigend ruimtelijk karakter geven. De muziek komt eveneens goed tot haar recht en ruis of andere storingen zijn gelukkig geheel afwezig. De Blu-ray bevat een boel leuke extra features. Op kop treffen we een alternatief einde en een resem toegevoegde komische fragmenten en weggeknipte scènes. Alsof dat nog niet genoeg was aan extra grappen en grollen, bevat de Blu-ray ook nog een handvol verlengde sequenties en maar liefst vier informatieve featurettes over diverse aspecten van het maken van de film. Zo heb je onder andere “Terug in Chicago”, maar ook ” De Grootste Hits van de Therapie”, “Achter de Yoga” en last but not least “Een Paradijs: Filmen op Bora Bora”. Kortom, een leuke toevoeging aan de collectie!

Bekijk hier de originele HD-bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter