Filmnieuws overzicht april 2011

Het paaszonnetje zorgde ervoor dat wij de voorbije weken heel wat opmerkelijk filmnieuws misten. Een overzichtje!

Arnold Schwarzenegger (of een -CGI- body double) zou dan toch terugkeren als The Terminator in een nieuwe sequel / reboot / whateverthefuck van Fast & Furious regisseur Justin Lin. Ten vroegste in de zalen in 2013.

-Na felgesmaakte rollen in The Hurt Locker en The Town, moet Jeremy Renner zowat de populairste acteur in Hollywood zijn. Alsof het nog niet genoeg was dat hij één van The Avengers wordt (m.n. Hawkeye, red.), de hoofdrol krijgt in The Bourne Legacy, en naast Tom Cruise schittert in Mission: Impossible – Ghost Protocol, geraakte gisteren ook bekend dat Renner een biopic over Steve McQueen gaat produceren, en dat hij wellicht ook zelf de legendarische acteur zal vertolken. De gelijkenis is alvast treffend!

-De volledige cast van Piranha 3DD (geef toe: HEERLIJKE titel) werd bekend gemaakt. Opvallendste naam is Gary Busey, ooit dé karakterkop uit geweldige actieknallers als Lethal Weapon en Point Break, nu vooral een voorbeeld van dé foute plastisch chirurgie. De rest van de cast is vrij onbekend, al herken je misschien de schattige Danielle Panabaker als de fictieve dochter van James Woods in Shark (nu uitgezonden op VTM). Piranha 3DD moet deze winter al in de zalen verschijnen.

Fernando Mereilles, de Braziliaanse regisseur van minstens twee 21ste eeuwse klassiekers (Citade De Deus en The Constant Gardener, red.), heeft dan weer concrete plannen om het leven van Aristoteles Onassis te verfilmen. De Griekse scheepsmagnaat was ooit de man van Jackie Kennedy, en zou betrokken bij de moordaanslagen op zowel John als Robert Kennedy. Mereilles belooft een biopic van Godfather-achtige epische proporties. Dolletjes!

Antonio Banderas, eerlijk gezegd de laatste jaren toch wat op z’n retour, gaat -zo wordt toch aangekondigd- volgend jaar zijn comeback maken door de grote poort in het oliedrama, Black Gold. Jean-Jacques Annaud (The Name of The Rose) zou David Lean (Lawrence of Arabia) naar de kroon willen steken in grandeur. Eind 2011 / begin 2012 in de zalen, en nu al een te duchten Oscar kandidaat.

-Ook de remake (hoe overbodig ook, red.) van Total Recall krijgt stilaan vorm. Len Wiseman neemt de plaats in de regiestoel over van Paul Verhoeven. Colin Farrell vertolkt de rol van Arnold Schwarnegger destijds, en Kate Beckinsale die van Sharon Stone. Voor de andere vrouwelijke hoofdrol (anno 1990 Rachel Ticotin) maken latina bommen Eva Mendes en Rosario Dawson de meeste kans. De release staat gepland voor de zomer van 2012.

-De liefhebbers van L.A. Confidential mogen zich al opmaken voor The Gangster Squad, een véélbelovende misdaadfilm over een afdeling van de LAPD die in de jaren 40 en 50 de georganiseerde misdaad bestreed aan de Amerikaanse westkust. Regisseur Ruben Fleischer (Zombieland) verzamelde alvast een trio klasbakken in de belangrijkste rollen: Josh Brolin, Sean Penn en Ryan Gosling. Ten vroegste in de bioscoop in 2013. Aftellen!

-Tot slot nog een aantal fraaie trailers die we over het oog zagen de afgelopen weken.

Stakeland

30 Minutes or Less

The Hangover Part II TV spots


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter