MoviePulp

Green Lantern review

Green Lantern ***

Regie: Martin Campbell (Casino Royale, Edge of Darkness)

Met Ryan Reynolds, Blake Lively, Mark Strong, Peter Sarsgaard, Tim Robbins, Michael Clarke Duncan, Geoffrey Rush,…

Speeltijd: 104′

Ga kijken als je hield van Thor.

Het verhaal: Hal Jordan is een nonchalante vliegpiloot zonder enig greintje verantwoordelijkheid die alles op zijn kop zet om zijn eigen talent in schijnwerper te zetten. Na een ‘mislukte’ gevechtsdemonstratie wordt hij door een vreemde groene kracht ontvoerd om een deel uit te maken van een intergalactische troepenmacht.Ons verdict: Green Lantern flirt met de grens van wat ik persoonlijk een speelgoedfilm noem. Heel wat stripboekverfilmingen van DC Comics en Marvel leiden eraan: een film met zo’n belachelijke CGI dat het kinderachtig wordt. De concepten waarmee Hal Jordan als Green Lantern op de proppen komt zoals een machine geweer of een Formule 1 wagen maken via een ‘magische’ ring zijn hier een jammerlijk voorbeeld van. Gelukkig heeft de film een mooie opbouw waarin het verhaal goed tot uiting komt. Vooral het menselijke aspect en de ode aan dapperheid geeft de film net dat beetje extra. Ryan Reynolds levert een rol qua niveau vergelijkbaar aan deze in X-Men Origins: Wolverine, de rest van de cast blinkt niet bepaald uit.

Kortom, Green Lantern is geen hoogvlieger, maar gaat net met de hakken over de sloot om zo 3 sterren te krijgen op MoviePulp.be. Bekijk onderaan de clips Parallax, Unprecedented Danger en Welcome You Here vanuit Green Lantern:

 

Over de blogger:

Founder van MoviePulp.be. Science fiction fan met een honger naar de ideale balans tussen structuur en opbouw in films

5 commentaren

 • Kenneth on 16 augustus 2011 at 17:25

  als ik dat allemaal zo lees, lijkt 3* me nog royaal …

 • Steve on 16 augustus 2011 at 20:54

  Is echt niet slecht K. Bovendien hoe hadden ze het anders moeten verfilmen?? :) met bordkartonnen uitknispels, stopmotion of animatie? Iets wat effectief in de strips aan bod komt kan je de film niet kwalijk nemen…

 • yves on 16 augustus 2011 at 21:10

  is oke maar niet niveau van iron man. te grappig soms bv hij vecht tegen zichzelf in spiegel. hoop door beter verhaal dat sequel met sinistro dat het heftiger wordt en minder kinderachtig. hopelijk dat ze eens zoals bij marvel een link leggen met superman of batman voor de justice league film

 • Dax on 22 augustus 2011 at 14:01

  Het plot in deze film geeft het net die 3 sterren, Kenneth ;-)

  Steve, ik hou liever van de ruwe uitwerking zoals in 300 en Nolan’s Batman films, maar dat was nu niet echt een optie voor Green Lantern.

  Yves, ik vind het net wel het niveau van de Iron Man films halen. Zeker de 2de Iron Man vond ik wat speelgoedachtig.

 • De héétste actrices van filmjaar 2011 opgelijst op MoviePulp and other fiction on 2 december 2016 at 16:08

  […] Blake Lively (Green Lantern) […]

Deel mee aan de conversatie

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.