Evan Almighty Blu-ray review

Evan Almighty***1/2

Regie: Tom Shadyac

Met: Steve Carell, Morgan Freeman, Lauren Graham, John Goodman

Speelduur: 95′

Verrassend leuke sequel op de hilarische Jim Carrey-hit Bruce Almighty. Nu op Blu-ray!

Het verhaal: In Evan Almighty vertolkt Steve Carell het Junior Congreslid Evan Baxter. Diens wens om de wereld te veranderen wordt toevallig opgevangen door God Zelve (Morgan Freeman). Wanneer God plots verschijnt met het verbijsterende verzoek om een ark te bouwen, denkt Evan dat hij kierewiet aan het worden is. Tot mysterieuze leveringen van planken en gereedschap en de bonte dierenverzameling die zich paarsgewijs bij hem aandient hem van mening doen veranderen. Wat ooit zijn egocentrische leventje was, maakt plaats voor een almachtige chaos…

Ons verdict: Er zijn maar weinig sequels met nieuwe acteurs die echt te pruimen zijn. Bruce Almigthy, het vervolg met Steve Carell op de Jim Carrey-hit Bruce Almigthy, is echter één van die uitzonderingen. Toegegeven, de film is – ondanks dat het scenario en de regie in handen was van vaste Carrey-waarden Steve Oedekerk en Tom Shadyac – niet zo sterk of grappig als het origineel. Maar dankzij een leuke cast (met Carell in goede doen), prachtige speciale effecten en een veel grootsere opzet dan in Bruce Almigthy komen de makers er goed mee weg. De prent heeft een vlot tempo en de grappen zijn meestal best leuk. De gevestigde critici waren helaas niet mals voor de sequel en zodoende flopte de film behoorlijk genadeloos aan de kassa’s. Waar Bruce Almighty wereldwijd 485 miljoen dollar in het laatje wist, moest het vervolg het doen met 172 miljoen dollar. En dat dan tegen een budget van 175 miljoen dollar! Best pijnlijk dus… Evan Almighty is hoe dan ook een amusante familiekomedie, met een resem leuke gags, veel fantasie en een talentvolle cast in goede doen.

De Blu-ray: De technische kwaliteiten van deze Blu-ray uitgave stellen niet teleur, met een solide beeldtransfer (1080p 2.35:1 HD) en een stevige soundtrack (o.a. Engels DTS-HD Master Audio 5.1). Helaas zijn er geen extra features aanwezig op deze Blu-ray. Tegen is een sherpe prijs is dit sowieso een leuke catalogus-titel voor de liefhebbers!

Bekijk hier de bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.