Robyn O. (14) DVD review

Robyn O. (14)****

Regie: Cecilia Verheyden

Met: Zoë Thielemans, Tom Meyers, Flor Decleir, Elias De Bruyne, Els Dottermans

Speelduur: 26′

Prima kortfilm van Cecilia Verheyden, met de jonge Zoë Thielemans als ware revelatie!

Het verhaal: Robyn (Zoë Thielemans) is een tienermeisje dat wanhopig is om aanvaard te worden door haar twee broers. Ze wilt koste wat kost graag eens gaan feesten met hen, maar deze zien dat helemaal niet zitten. Wanneer de ouders weg zijn voor een zakenreis gaan de poppen helemaal aan het dansen…

Ons verdict: Robyn O. (14) is ondertussen de derde kortfilm van de uit Gent afkomstige cineaste Cecilia Verheyden. Deze sympathieke dame is niet aan haar proefstuk toe (Climbing Spielberg, 2 Hollywood) en dat mag duidelijk zijn in haar strakke regie. Hoewel Robyn O. (14) een op het eerste zicht banaal verhaal lijkt te vertellen, bevat het geheel voldoende lagen en is het geheel gegrond in de realiteit. Mensen die moesten opgroeien met oudere broers of zussen weten wel waarover we het hebben! Het acteerwerk is prima, waarin naast Els Dottermans (Moeder, Waarom Leven Wij?, De Zaak Alzheimer) vooral de piepjonge Zoë Thielemans opvalt. Opvallen is zelfs dan nog licht uitgedrukt, want wat deze jonge actrice klaarspeelt is gerust een revelatie te noemen. Met brede stroken brengt ze elke emotie perfect naar voren en neemt ze de kijker mee op sleeptouw naar een dijk van een emotionele climax. Het enige dat we er echt kunnen op aanmerken is dat het jammer was dat het maar een kortfilm is, en we snakten naar het vervolg. Robyn O. (14) kon op diverse festivals overigens op heel wat bijval rekenen. Kortom, prijs jezelf gelukkig als je de DVD van Robyn O. (14) op de kop kan tikken en wij zijn alvast benieuwd wat de toekomst nog zal brengen voor miss Verheyden en Zoë Thielemans.

De DVD: De kortfilm – die overigens tot stand kwam met de steun van het VAF – staat op DVD met een prima scherpte en een warm klinkende soundtrack. Zowel in het beeld en het geluid konden we geen storende onvolmaaktheden opmerken. Robyn O. (14) kan ook bekeken worden met Engelse ondertitels en naast de originele trailer, kunnen de fans een kleine blik achter de schermen nemen in een beknopte ‘Making of’-featurette.

Kijk even hier voor de originele trailer van Robyn O. (14)!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.