Dark Souls DVD review

Dark Souls coverDark Souls***1/2

Regie: César Ducasse & Mathieu Peteul

Met: Johanna Gustavsson, Angus Campbell, Espen Eckbo, Ida Elise Broch, Kyrre Haugen Sydness

Speelduur: 95′

Deze degelijke Noorse horrorprent is nu al even uit op DVD via Excesso Entertainment.

Het verhaal: Johanna (Johanna Gustavsson) is het eerste slachtoffer van een mysterieuze golf van aanvallen. Hierdoor verandert ze in een wegrottende zombie. Haar vader neemt haar in huis en probeert zijn gezin weer op de rails te krijgen. Ondertussen onderzoeken enkele agenten deze vreemde aanvallen en de oorzaak daarvan…

dark-souls_1

Ons verdict: De Scandinavische horrormarkt is in bloei. Over een tijdspanne van enkele jaartjes hebben ze daar een behoorlijk indrukwekkende cataloog opgebouwd van uiteenlopende genrefilms, waarvan de Fritt Vilt franchise en Trollhunter de bekendste voorbeelden zijn. Deze Dark Souls is een intrigerende horrorprent uit 2010. De film ging in première op het Brussels International Festival of the Fantastic Film en werd ook toegelaten op diverse andere Europese festivals. De opzet is best origineel, de uitwerking behoorlijk grimmig en dit alles zonder een miljoenenbudget. Of we kunnen beter zeggen: dankzij! Want de minimalistische uitwerking en de soms letterlijk donkere fotografie geven deze Dark Souls zijn ongure, bijna oncomfortabele sfeer mee. Het acteerwerk is eveneens degelijk en de regie is behoorlijk strak, met een vlot tempo en geloofwaardige omkadering. Dark Souls (originele titel: Mørke sjeler) is geen meesterwerk, maar kunnen we zeker aanraden aan de open-minded liefhebbers van internationale horror.

De DVD: Het anamorfische breedbeeld oogt bevredigend qua scherpte en contrast. De kleuren zien er eveneens degelijk uit en hebben een natuurlijke aanblik. De Dolby Digital 5.1-track klinkt behoorlijk, met verstaanbare dialogen, nette weergave van muziek/geluid en vrij van noemenswaardige oneffenheden. Er is ook een 2.0-stereo track aanwezig.

Bekijk hieronder zeker ook de originele trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter