Bait 3D Blu-ray review

Bait coverBait 3D***

Regie: Kimble Rendall

Met: Xavier Samuel, Sharni Vinson, Julian McMahon, Richard Brancatisano

Speelduur: 94′

Behoorlijk onnozele, maar daarom niet minder leuke monsterprent van de regisseur van Cut!

Het verhaal: Enkele overvallers besluiten in een Australisch kuststadje een lokale supermarkt te overvallen. Net wanneer ze hun slag aan het slaan zijn dondert een enorme tsunami over alles heen. Een groepje overlevenden houdt stand in de ondergelopen supermarkt. Maar het water blijft gevaarlijk stijgen, en alsof dat nog niet genoeg is blijken er bloeddorstige haaien rond te zwemmen tussen de winkelrekken…

bait3d_still1

Ons verdict: Het gaat de laatste tijd goed met het subgenre ‘dolle pret met roofvissen’. Na het succes van Piranha 3D en diens sequel, kwam de recent overleden David R. Ellis aanzetten met Shark Night 3D. De hier besproken Bait 3D lijkt een beetje het Australische antwoord daarop. Het gaat hier uiteraard om een absolute B-film, maar vergis u echter niet! Want er werkte nog best wat gerespecteerd talent mee aan deze prent. Bait 3D werd immers geschreven en geproduceerd door Russell Mulcahy (o.a. The Shadow, Highlander en Ricochet) en de regie was in handen van de man die ons enkele jaren geleden wist te verblijden met de Australische Scream in de vorm van Cut (2000), met Molly Ringwald. In de cast herken je dan weer Xavier Samuel (Twilight: Eclipse), Sharni Vinson (Step Up 3D) en Julian McMahon (Nip/Tuck). Het verhaal slaat uiteraard nergens op, vol met onlogische verwikkelingen en plotholes waar een vrachtwagen door kan, en niet alle speciale effecten zijn even geweldig. Toch kan dit de pret niet drukken. Bait 3D biedt immers mooi wat het belooft; een snuifje spanning, wat actie, een dosis bloedvergieten (hoewel dit zeker geen Piranha 3D is, red.) en tenslotte haaien in een supermarkt. Kortom, geen grote kunst maar zeker leuk voor op een stille winteravond te bekijken! Nvdr.: De sequel is overigens al aangekondigd wegens het enorme internationale succes van Bait 3D.

De Blu-ray: Deze B-film kreeg qua technische specificaties een A-behandeling van distributeur DFW. Naast de 2D-versie, kan je ook de 3D-versie van deze horrorprent bekijken. Beide versies kunnen rekenen op een strak ogend High-Def 1080p beeld in het originele 1.85:1-formaat, en een dynamisch klinkende Engelse DTS-HD Master Audio 5.1-track. Het geheel is telkens netjes ondertiteld in het Nederlands en Frans. Helaas moeten we het alleen maar stellen met een handjevol cross-promotionele trailers van andere verschenen films bij DFW.

De originele bioscooptrailer kan je hieronder bekijken:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.