El Gringo DVD review

El Gringo coverEl Gringo***

Regie: Eduardo Rodriguez

Met: Scott Adkins, Christian Slater en een resem nobele onbekenden

Speelduur: 95′

Best leuke B-film met opkomende actieheld Scott Adkins (The Expendables 2). Nu op DVD!

Het verhaal: In het Mexicaanse grensstadje El Fronteras arriveert een mysterieuze man (Scott Adkins), met een kogel in zijn arm. Bij zich draagt hij een tas met daarin 2,3 miljoen dollar. De bus naar Acapulco nemen is zijn doel. Het nieuws van de onbekende man met het fortuin verspreidt zich echter als een lopend vuurtje, en niet lang daarna dienen zich de eerste criminelen aan die hun oog op het aanzienlijke bedrag hebben laten vallen. Wanneer hij ook in het vizier komt van de corrupte agent Lt. West (Christian Slater) breekt de hel los…

El-Gringo

Ons verdict: Joel Silver was in de jaren tachtig en negentig dé producent bij uitstek op het gebied van spectaculaire (en vaak peperdure) actieblockbusters. Tegenwoordig lijkt de man meer actief in het low-budget circuit. Dit wil echter niet zeggen dat zijn producties de moeite niet meer zijn. Want in tegenstelling tot het eerder besproken Stash House met Dolph Lundgren is deze El Gringo wel een rechttoe-rechtaan actievehikel zoals ze deze in de bios niet echt meer vertonen. Het verhaaltje is flinterdun, de held onverwoestbaar en hoe meer er opgeblazen wordt hoe beter. Scott Adkins timmert al een tijdje aan zijn carrière en hier bewijst hij wederom dat hij niet misstaat in het rijtje van Stallone, Willis, Van Damme, Statham en Schwarzenegger. Niet geheel toevallig draafde Adkins ook op in The Expendables 2. El Gringo zal nergens awards winnen en ben je al volledig vergeten nog voor de eindcredits fatsoenlijk over het scherm rollen, maar dat mag de pret niet drukken. El Gringo is geestig en vaak spectaculair actievertier, dat het best te genieten is op een stille avond, met gedimde lichten, een emmer popcorn en het verstand op nul.

De DVD: Het 1.78:1-beeld is anamorfisch uitgevoerd en oogt scherp, met een goed gedoseerd kleurenpalet. Dramatische oneffenheden hebben we niet direct bemerkt. De Engelse Dolby Digital 5.1-track bevat genoeg dynamiek, met zuivere en goed verstaanbare dialogen. Ruis of andere opvallende storingen lijken niet aan de orde. Hetzelfde dienen we helaas ook te zeggen van de extra’s.

Nieuwsgierig? Bekijk dan zeker eens een trailer van de film:

2 thoughts on “El Gringo DVD review”

  1. Drie sterren vind ik er eerlijk wat over. Scott Adkins verdient beter dan dit soort nonsens waarin the actietaferelen overschaduwd worden door een warrige regie, en een overijverige montage … Maximum 2/5 van mijn kant.

    Please wait...
  2. Absolute B en uiteraard verdient hij beter, maar vond het zeker amusement zonder pretenties.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.