Batman: Gotham Knight DVD review

Cover Batman Gotham KnightBatman: Gotham Knight****

Regie: Yasuhiro Aoki, Futoshi Higahide, Toshiyuki Kubooka, Hiroshi Morioka, Jong-Sik Nam, Shoujirou Nishimi

Met: Kevin Conroy, Gary Dourdan, David McCallum, Ana Ortiz

Speelduur: 73 min.

Knappe animatie en prima DVD. Verplicht voer voor de vele fans van Batman!

Koop Batman: Gotham Knight op DVD bij Free Record Shop!

Beroemde scenarioschrijvers zoals David S. Goyer (Batman Begins), Josh Olson (A History of Violence) en Alan Burnett (Batman: The Animated Series) creëren samen met gerespecteerde tekenfilmmakers zes fascinerende hoofdstukken over de transitie van Batman van beginnend misdaadbestrijder tot The Dark Knight. In deze avonturen, die zich overal ter wereld afspelen, moet Batman het opnemen tegen de angstaanjagende Scarecrow, de bizarre Killer Croc en de nooit missende scherpschutter Deadshot. ‘s Werelds meest fantasierijke tekenfilmmakers scheppen een fascinerend beeld van Batman als mens, mythe en legende. We zetten voor u de zes verhalen op een rij, vergezeld van onze ongezouten mening:

Have I Got a Story for You: Enkele straatjongeren vertellen, met de nodige fantasie, over hun uiteenlopende ontmoetingen met superheld Batman (Kevin Conroy)… Animator Shoujirou Nishimi maakt met zijn segment zijn regiedebuut en dat merk je wel. De animaties zijn erg knap, met bijna fotorealistische achtergronden, maar de karakterontwerpen – en dan vooral de monsterlijke Batman – konden ons nergens echt bekoren.

Crossfire: Rechercheurs Crispus Allen en Anna Ramirez krijgen van Luitenant James Gordon de opdracht om een zware crimineel over te brengen naar de gevangenis van Gotham. Wanneer ze zwaar onder vuur komen te liggen, zijn de twee agenten aangewezen op Batman… Verbluffende animatie en coole actie maken van dit verhaal het beste uit de reeks! Futoshi Higashide heeft met moeite vijf wapenfeiten op zijn korte filmografie staan, maar het is een vaststaand feit dat dit een animetalent is om in de toekomst in de gaten te houden!

Field Test: Lucius Fox heeft een nieuwe geheim wapen ontworpen voor Bruce Wayne. Wanneer het Batteken duidelijk wordt aan de donkere hemel van Gotham is het tijd om het nieuwe speeltje te testen… Hiroshi Morioka, één van de vaste unit-directors van het geprezen .Hack//SIGN, heeft duidelijk ervaring in zijn vingers en zijn toevoeging aan het project is duidelijk één van de beste. De regie is dynamisch, de animatie erg knap en het verhaal boeiend.

In Darkness Dwells: In dit directe vervolg op Christopher Nolan’s Batman Begins smeedt Scarecrow snode plannen met de bizarre slechterik Killer Croc… Ook Yasuhiro Aoki is weinig ervaren als regisseur. Toch is zijn bijdrage aan Batman: Gotham Knight een knap geanimeerde thriller, met dezelfde donkere sfeer als de originele strips. De soundtrack is erg filmisch en het tempo is lekker vlot.

Working Through Pain: Een levensgevaarlijk verwonde Batman mijmert over zijn rijke verleden… Animator Toshiyuki Kubooka levert een bloedig, doch vreemd verhaal dat het verhaal à la Batman Begins van Bruce Wayne/Batman verder uitdiept. Interessant om eens te bekijken, maar het is spijtig dat de maker vergat dat het een tussenstuk is tussen Batman Begins en The Dark Knight, want de Batmobiel is die duidelijk uit de Tim Burton-films. De animatie is wel erg fraai!

Deadshot: Een meedogenloze huurmoordenaar, die zich “Deadshot” laat noemen, heeft het gemunt op Luitenant James Gordon… Vlotte en dynamische regie door Jong-Sik Nam (He-Man and Masters of the Universe) en geweldige animatie brengen het laatste verhaal vurig tot leven.

Ons verdict: Net als The Animatrix en de (overbodige) animetoevoegingen aan Van Helsing en de Riddick-franchise is Batman: Gotham Knight een interessant project in de zin dat het altijd leuk is om te zien wat Japanse artiesten met bekende Westerse filmkarakters aanvangen. Ook dit keer is er niets op de prachtige handgetekende animatie aan te merken. Hier en daar zijn er enkele geslaagde toevoegingen met computeranimaties, wat een verbluffend eindresultaat oplevert. De verhalen hebben stuk voor stuk voldoende diepgang en zijn boeiend om te bekijken, maar de link met Christopher Nolan’s films is niet altijd zichtbaar.

De DVD: Het anamorfische 1.78:1-beeld is scherp, met levendige kleuren en een goed contrast. Diepte en detail is dik in orde en het beeld is volledig vrij van beschadigingen en vuiltjes. Digitale compressiefouten blijven gelukkig beperkt tot een minimum. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt warm en dynamisch, met een goede spreiding en ruimtelijkheid. De dialogen komen netjes uit de centerspeaker en zijn gedurende heel de speelduur uitstekend te verstaan. Ruis en storingen zijn niet aan de orde. Als extra hebben we een informatieve audiocommentaar, ingesproken door Gregory Noveck (één van de hoge omes bij DC Comics), voormalig Batman redacteur Dennis O’Neil en vast Batman-stemacteur Kevin Conroy. Er komen heel wat anekdotes en boeiende weetjes bovendrijven over het maken van het ambitieuze animatieproject.

Bekijk hier alvast de coole trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter