Joey Seizoen 2 DVD review

Joey 2 coverJoey Seizoen 2 ***

Regie: diversen

Met: Matt Leblanc, Paulo Constanzo, Drea de Matteo, Andrea Anders, Jennifer Coolidge

Speelduur: 484 min.

Amusant tweede seizoen van de prima spin-off van de legendarische sitcom “Friends“.

Koop het 2de seizoen van Joey voor 29,99€ bij Free Record Shop!

Joey Tribbiani (Matt Leblanc), de grapjas uit de supersuccesvolle sitcom “Friends”, wordt een echte actieheld… in Hollywood! In zijn tweede jaar in Los Angeles wordt de arme Joey uit de televisieserie “Deep Powder” geschreven, maar dankzij zijn gehaaide impresario Bobbie (Jennifer Coolidge) krijgt hij zowaar de hoofdrol in een peperdure actiefilm. Maar ook buiten de grootse sets en het gevaarlijke stuntwerk van Hollywood, beleeft Joey de nodige avonturen. Zo stapt zijn zus Gina (Drea de Matteo) in het huwelijksbootje en krijgt de niet al te snuggere hartenbreker gevoelens voor zijn knappe buurvrouw…

De episodes:

 1. Joey and the big break part 1,
 2. Joey and the big break part 2,
 3. Joey and the spanking,
 4. Joey and the stuntman,
 5. Joey and the house,
 6. Joey and the ESL,
 7. Joey and the poker,
 8. Joey and the sex tape,
 9. Joey and the musical,
 10. Joey and the bachelor Thanksgiving,
 11. Joey and the High School friend,
 12. Joey and the tijuana trip,
 13. Joey and the Christmas party,
 14. Joey and the snowball fight,
 15. Joey and the dad,
 16. Joey and the party for Alex,
 17. Joey and the big move,
 18. Joey and the beard,
 19. Joey and the critic,
 20. Joey and the actor’s studio,
 21. Joey and the holding hands,
 22. Joey and the wedding.

Ons verdict: Na tien jaar “Friends” besloten de makers en de acteurs om er een punt achter te zetten. Hoewel de reeks nog steeds erg populair was, bleek het steeds moeilijker om de vetbetaalde acteurs op dezelfde lijn te krijgen qua salaris. Terwijl de rest poogden (en overigens faalden) om een serieuze filmcarrière van de grond te krijgen, kreeg Matt Leblanc de kans om de hoofdrol te vertolken in een spin-off rond het “Friends”-personage Joey Tribbiani. Hoewel we behoorlijk sceptisch aan het eerste seizoen begonnen, bleek dit na enkele middelmatige episodes best een vermakelijke serie te zijn. LeBlanc doet zijn ding uit “Friends”, maar wat de serie zo leuk en bovendien voldoende ‘anders’ maakte was de interactie met een hele bende kleurrijke personage en een grotere leefwereld voor het hoofdpersonage. De kijkcijfers waren echter niet naar behoren en snel circuleerden er berichten dat de televisieserie zou opgedoekt worden. Toch kwam er – tot groot genoegen van de fans, waaronder ondergetekende – nog een tweede seizoen. “Joey” kreeg dus nog een kans met opnieuw 22 afleveringen en op een ander uur en een andere dag. Het tweede seizoen pikt onmiddelijk de draad op en de scenario’s zijn sterker geschreven dan in het eerste seizoen. De humor schiet meer raak en sommige grappen of situaties zijn echt om neer te gaan van het schuddebuiken! Leblanc is opnieuw prima als het titelpersonage en ook de rest van de cast doen hun ding meer dan behoorlijk. Er zijn enkele leuke gastoptredens, waaronder een tweetal (minder) bekende gezichten uit de originele reeks. Helaas waren de kijkcijfers ook na tijdens het tweede seizoen niet wat het moest zijn en dat betekende het einde van “Joey”.

De DVD: De 22 afleveringen zien er stuk voor stuk prima uit, met een goede scherpte, een positief contrast en heldere, levendige kleuren. Diepte en detail zijn bevredigend en alle episodes zijn uitgevoerd in een anamorfisch 1.77:1-aspect ratio, zonder noemenswaardige oneffenheden. De Engelse Dolby Digital 2.0-track klinkt eveneens prima, met zuivere en goed verstaanbare dialogen. De muziek klinkt bevredigend en het spoor is vrij van storingen. Extra features zijn helaas niet aanwezig.

Bekijk hier alvast enkele grappige fragmenten uit het tweede seizoen:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.