Journey to the Center of the Earth 3D review

Journey to the center of the Earth posterJourney to the Center of the Earth in 3D ***

Regie: Eric Brevig

Met: Brendan Fraser, Josh Hutcherson, Anita Briem, Seth Meyers

Speelduur: 93 min.

Goed gemaakte en vermakelijke 3D-avonturenfilm gebaseerd op het gelijknamige werk van Jules Verne. Vanaf 12 november 2008 in de bioscopen!

Het verhaal: Niemand gelooft dat professor Trevor Anderson (Brendan Fraser) een fantastische ontdekking zal doen. Zijn onconventionele hypotheses krijgen weinig steun van de wetenschappelijke gemeenschap. Maar tijdens een expeditie in Ijsland, komen Trevor en zijn tienerneef Sean (Josh Hutcherson), samen met hun gids Hannah (Anita Briem), vast te zitten in een grot. Hun enige hoop om eruit te geraken is dieper in de Aarde te graven, hopend om zo een andere uitgang te vinden. Tijdens dit spannende avontuur zien Trevor, Sean en Hannah onbekende werelden, prachtige creaties, dodelijke gevaren en dodelijke monsters. Eén ding is zeker: alles kan gebeuren tientallen kilometers onder de oppervlakte van onze groene planeet. Alsof het nog niet genoeg is wordt de Aarde bedreigd door een ondergrondse vulkaanuitbarsting…

Ons verdict: Sinds enkele jaren is er een moderne heropleving van de 3D-film, producties die zo gefilmd worden dat de film mede door gebruik van een speciaal ontworpen brilletje bijna letterlijk uit het scherm springt! Dit zorgde vooral tijdens de jaren vijftig voor een enorm populaire bioscoopervaring. De horrorklassieker Creature from the Black Lagoon uit 1954 groeide uit tot één van de bekendste en meest succesvolle 3D-films, maar na enkele jaren stierf het formaat een stille dood. Begin jaren tachtig was er even een comeback met succesvolle horrorsequels zoals Friday the 13th Part 3-D, Amityville 3-D en Jaws 3-D. Het was echter de populaire cineast Robert Rodriguez die het formaat terug in de kijker plaatste met zijn extreem succesvolle Spy Kids 3-D: Game Over (2003) en de opvolger The Adventure of Sharkboy and Lavagirl in 3-D (2005). De twee familiefilms brachten samen bijna 270 miljoen dollar aan de wereldwijde boxoffice en sindsdien begon de 3D-trein opnieuw steeds harder te bollen richting mainstream succes. Ook Journey to the Center of the Earth deed het onverwacht goed aan de kassa’s, met een globale omzet van bijna 210 miljoen dollar. En terecht! Want het regiedebuut van visuele effecten tovenaar Eric Brevig is een amusante achtbaanrit, vol avontuur, humor en prima speciale effecten. Het scenario is gebaseerd op het legendarische werk van Jules Verne en ongeacht de dichterlijke vrijheden, de aanwezige clichés en het feit dat het niet allemaal even geloofwaardig is (GSM-ontvangst onder het aardoppervlak?? Yeah right!) blijft de prent boeien door de vakkundige regie van Brevig, het geslaagde 3D-effect en het prima tempo. Brendan Fraser is goed gecast als de avontuurlijke, doch warrige professor en slaagt er in om wat van de zure smaak weg te wassen van het afgrijselijke The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor. Josh Hutcherson beweest na Bridge to Terabithia (2007) dan weer opnieuw een talent te zijn om in het oog te houden. Ook Anita Briem blijkt meer te zijn als een schoon meubel en vult haar rol naar behoren in. Er zitten enkele waarlijk knappe (én behoorlijk spannende) CGI-scènes in, die het 3D-effect ten volle benutten en je naar het puntje van je stoel brengen. Je springt en je duikt weg onder je stoel wanneer er wéér maar is een monsterachtig creatuur of een gevaarlijk ogende dinosaurus op je afkomt! Journey to the Center of the Earth is helemaal geen Oscarwaardig-materiaal, maar entertainend des te meer. Kortom, een ideale avonturenfilm om te gaan bekijken met het hele gezin!

Bekijk hier alvast de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.