Review Ghost Rider

Ghost Rider PosterGhost Rider***

Regie: Mark Steven Johnson (Elektra***, Daredevil***)

Speelduur: 114′

Met Nicolas Cage, Eva Mendes, Donal Logue en Sam Elliott.

Ga kijken als je hield van een donkere stripverfilming zoals Daredevil*** en Constantine****.

Koop Ghost Rider hier op DVD!

Het verhaal: De jonge Johnny Blaze doet samen met zijn vader stuntwerk in een circus. Op het een dag wordt het hem duidelijk dat zijn vader lijdt aan kanker en de jonge Johnny beslist om een pact met de duivel (demon genaamd Mephistopheles) te stellen om de kanker van zijn vader te genezen. Een dag later sterft de vader van Johnny aan een motoraccident, maar de duivel wil de ziel van Johnny niet laten gaan. Johnny begint op een wilde manier verschillende gevaarlijke stunts uit te voeren, omdat hij zijn fout niet kan laten gaan. Wat later heeft Mephistopheles Johnny nodig en verandert hem in a Ghost Rider om achter zijn ambitieuze demonzoon Blackheart te gaan.

Ghost Rider Bike

Ons verdict: de film Ghost Rider, geïnspireerd op de Daniel Ketch-Ghost Rider strip, begint aan een slechte start waarin het jonge leven van Johnny Blaze snel wordt voorgesteld, maar daarna gaat het over tot een betere actiefilm met af en toe een leuke dialoog erin. De scènes en special effects vallen wel te pruimen, alhoewel we als verwende kijkers al beter stuntwerk gewoon zijn. Een prachtig shot valt er te speuren in de scène waarin de Ghost Rider van een building naar beneden springt en scheurt. Nicolage Cage en Eva Mendes maken niet echt een grote indruk, alhoewel dat Cage eindelijk een betere personage voorgeschoteld krijgt. Fijn was ook om old school acteur Sam Elliott nog een keer in actie te zien. Het einde van de film is er één van Amerikaanse traditie: happy end met mogelijkheid tot sequel (er is aangekondigd dat er een vervolg zal komen).

Deze film is best wel niet slecht en een aanrader als je grote fan bent van comic book verfilmingen, maar in zijn genre is het geen hoogstaander.


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter