The Intern review

The Intern posterThe Intern ***

Regie: Nancy Meyers (What Women Want, The Holiday, Something’s Gotta Give)

Met Robert De Niro, Anne Hathaway, Rene Russo, Anders Holm, JoJo Kushner, Adam DeVine, Andrew Rannells, Zack Pearlman,…

Speeltijd: 121′

Ga kijken als je hield van andere Nancy Meyers adaptaties zoals It’s Complicated.

Het verhaal: De 70-jarige weduwnaar Ben Whittaker beslist in te gaan op een job-aanbieding als stagiair bij een grote opkomende modewebsite AboutTheFit.com. Hij mag meelopen met de drukke oprichtster Jules Ostin, maar krijgt niet veel werk van haar…

Robert De Niro & Anne Hathaway in The Intern

Ons verdict: Eén van de meest succesvolste vrouwelijke regisseuses Nancy Meyers is na 6 jaar weer terug met een nieuwe film: The Intern. De schrijver-regisseur houdt het zoals steeds luchtig, maar met The Intern waagt ze zich aan zwaardere thema’s. Doorheen de kalme en serene shots krijgen we te maken met feministische onderwerpen zoals controverses rond mannen die thuis blijven, succesvolle vrouwelijke CEO’s en ga zo maar verder. En terecht! We mogen misschien in de 21ste eeuw zijn, gender-ongelijkheid is nog steeds een feit in deze samenleving.

Meyers heeft deze keer een voortreffelijk duo gevonden in Anne Hathaway & Robert De Niro die wel een andere rol spelen zoals we kennen uit Analyze This, Meet the Parents & Bride Wars. De klemtoon ligt eerder op het dramatische dan het komische met een nadruk op het feel-good geven. Vriendschap, tederheid, liefde, bedrog… Dat is ook meteen de troef van The Intern: je krijgt er na de film een goed gevoel bij zonder in het cliché te vallen en komt geheel ontspannen terug.

Kortom, The Intern heeft me verrast in de bioscoop, maar wacht toch nog even tot deze uitkomt op Blu-Ray & DVD om hem te bekijken. Bekijk onderaan maar liefst 7 clips uit The Intern:

 

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.