Kindvriendelijke Die Hard 4?

live free or die hardFox heeft zojuist bevestigd dat Live Or Die Hard een PG-13 rating meekrijgt, zeg maar de Amerikaanse versie van ‘Kinderen Toegelaten’. Op het internet gonsde het al eerder geruchten maar is het dus definitief. Bruce Willis die, net als wij, eerst afkerig stond tegenover het idee, veranderde van mening. Hij liet recent weten dat dit geen afbreuk zal doen aan de film: “This Die Hard is right there with the original. If you don’t know it was PG-13, you couldn’t tell, because it got me to the edge of my seat at least 6 times. Now, it might not have as many ‘fucks’ as in the past, but the action and intensity -I swear is there.”

Wij begrijpen alvast geen barst van deze beslissing. Dat je zoveel mogelijk jonge tieners naar pakweg Spider-Man 3 wil lokken, ok. Maar het zijn net de twintigers en dertigers, mensen die opgegroeid zijn met de capriolen van John McClane, die het meest uitkijken naar dit vierde deel. Een Die Hard-film zonder scheldwoorden en weinig bloederige actie slaat werkelijk op niets. Wat gaan ze hem laten zeggen, yippie-ka-yee motherbeep?!? Hopelijk valt het allemaal nog mee maar één van de meest veelbelovende films van het jaar kreeg, voor ons althans, heel wat minder aantrekkingskracht. Het is nu wachten op een unrated director’s cut op dvd.


2 gedachten op “Kindvriendelijke Die Hard 4?”

  1. Ik vind het KT-idee achter deze film ook geen goede beslissing. Het is een beslissing die volgens mij beboet zal worden door de kijkers.

    Please wait...
  2. Hi guyz,

    ik zou jullie graag officiële updates van Fox-films willen doorsturen op regelmatige basis. Kunnen jullie me een mailtje sturen met een algemeen adres waarop ik jullie kan bereiken? In België is de naam van de film trouwens Die Hard 4.0.

    thanks!

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter