Déjà Vu DVD review

Deja Vu poster

Déjà Vu***

Regie: Tony Scott (Domino***)

Met: Denzel Washington, Val Kilmer, Paula Patton, Jim Caviezel

Speelduur: 120′

Een aanrader als je houdt van: Enemy Of The State****, C.S.I.****

Vergelijk prijzen van Deja Vu online op Kelkoo!

Het verhaal: Doug Carlin (Washington), een ervaren ATF-agent, onderzoekt een bloederige bomaanslag op een ferry boordevol mariniers. Hij ontdekt dat de moord op een jonge vrouw meer dan waarschijnlijk te maken heeft met de aanslag. Om beide zaken op te lossen krijgt hij de hulp van een geheim overheidsteam dat gespecialiseerd is in zeer geavanceerde surveillance technieken. Voor Carlin het goed en wel beseft lopen verleden, heden en toekomst door elkaar … .

Paula Patton

Ons verdict: Tony Scott behoort al een dikke 20 jaar tot de absolute top van de Hollywoodregisseurs. Met aalgladde ‘80s blockbusters als Bevely Hills Cop 2*** en Top Gun***, intelligente actiethrillers als Enemy Of The State**** en Spy Game**** en absolute meesterwerken als The Last Boyscout***** en True Romance*****, filmde hij net zo’n indrukwekkend palmares bijeen als zijn broer Ridley (Gladiator*****).

De derde samenwerking (na Crimson Tide**** en Man on Fire***) tussen de topregisseur en rasacteur Denzel Washington haalt weliswaar niet zijn topniveau, maar komt toch aardig in de buurt . Opgelet, de ongeloofwaardige premisse vraagt wel een serieuze suspension of disbelief van de argeloze kijkers. Maar eens je daar voorbij bent, valt er echt te genieten van deze high tech thriller. De plotgaten worden meer dan goedgemaakt door Scott’s retestrakke regie en Denzel’s onmiskenbaar charisma en acteertalent. Déjà Vu bevat ook één van de meest originele carchases in jaren. Bovendien maakt de verukkelijke Paula Patton (een jongere versie van Halle Berry en ze kan nog acteren ook, red.) haar fel gesmaakte filmdebuut in deze film. MoviePulp wenst haar alvast een mooie carrière toe.

Dèjà Vu is zeker geen verplichte kost maar liefhebbers van goedgemaakt big budget entertainment beleven hier zeker en vast twee uur plezier aan.

Bekijk ook de knappe trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter