Olaf Presents recensie op Disney Plus België

Olaf Presents recensie op Disney Plus BelgiëOlaf Presents *****

Regie: Hyrum Osmond & Jennifer Newfield

Met de stem van Josh Gad basically

Speeltijd: 5 afleveringen / 2.5 minuten per aflevering

Ga kijken als je hield van de Olaf-filmpjes tijdens de coronacrisis & de betere kortfilmpjes van Frozen zoals Olaf’s Frozen Avontuur.

Het verhaal: Olaf stapt in de spotlights en verandert van sneeuwman in showman terwijl hij de rol van producer, acteur, klant & decorbouwer op zich neemt voor zijn unieke ‘hervertelling’ van 5 favoriete Disney-animatieverhalen zoals De Kleine Zeemeermin, Aladdin, De Leeuwenkoning, Vaiana & Rapunzel.

Olaf Presents op Disney Plus België

Ons verdict: We mogen zo vaak klagen over het feit dat The Walt Disney soms lijkt op Oom Dagobert Duck, ze hebben tijdens de coronacrisis wel meermaals hun hart getoond door ons grote films te geven op hun streamingdienst Disney Plus, maar het meest opvallende was ongetwijfeld de fijne kortfilmpjes van Olaf met de sneeuwtjes die gratis beschikbaar waren via YouTube & dagelijks een lach op het gezicht van mijn kinderen toverde in tijd van nood. Olaf Presents teert voort op de vooruitgang die het animatiedepartment van Frozen maakte rond die tijd, want Olaf Presents heeft opnieuw aardig animatiewerk te tonen in een razendsnel tempo. De animatie van Frozen is op dat vlak één van de beste op de markt. Bovendien gaat Josh Gad als Olaf volledig los op de sprookjes van Disney met alle sarcasme vandien. Toegegeven, sommige mopjes zijn wat flauw, maar vanwege de korte speelduur en de snelle editing komt dit meesterlijk tot zijn uiting. In een tijd waarin zogenaamde short-form video’s meer & meer de nieuwe norm wordt voor heel wat jonge kijkertjes, kunnen we dit soort initiatieven alleen maar toejuichen.

Kortom, Olaf Presents is wel misschien wel de beste vorm van short-form video die we ooit zagen. Een ode aan de nu al legendarische Olaf-filmpjes tijdens de coronacrisis. Beschikbaar op Disney Plus België vanaf morgen!

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter