Oliver & Company: Special Edition DVD review

eden lakeOliver & Company****

Regie: George Scribner

Met (de stemmen van): Joseph Lawrence, Billy Joel, Cheech Marin, Richard Mulligan

Speelduur: 71′

Leuke Disney-classic in een fraaie speciale editie!

Het verhaal: Oliver, een speelse jonge kat, leert New York kennen. Hij wordt bijgestaan door de hilarische honden Dodger, Tito en hun vriendjes en leert dat de sterken overleven door hun dromen nooit uit het oog te verliezen. En wanneer hij wordt geadopteerd door Jenny weet Oliver dat hij een vriendin voor het leven heeft gevonden en een echte thuis…

Oliver_and_Co_

Ons verdict: Waar is toch de tijd van de mooie handgetekende animatiefilms? Oliver & Co. (of voluit Company) stamt al uit ’88, maar het is één van die Disney-klassiekers die na al die jaren nog mooi overeind blijft. De animaties zien er nog steeds meer dan behoorlijk uit en het verhaal – gebaseerd Oliver Twist van Charles Dickens – blijft even charmant. Niet alle liedjes zijn even memorabel, maar dat mag (en kan) de pret niet drukken bij het bekijken van deze 27ste avondvullende tekenfilm van Walt Disney. Leuk voor het hele gezin!

De DVD: Het anamorfische 1.66:1-beeld is scherp, met een prima contrast en een goed zwartniveau. De kleuren ogen helder en kleurrijk en de gebruikte filmprint ziet er proper uit, zonder al teveel storende vuiltjes en beschadigingen. De Engelse Dolby 5.1-track klinkt meer dan behoorlijk, met een prima stereospreiding en heldere, steevast verstaanbare dialogen. Ruis en andere storingen zijn gelukkig niet aan de orde. Het gaat om een heuse ‘speciale editie’, dus er zijn ook behoorlijk wat waardevolle extra features aanwezig voor de fans van deze animatiefilm. Naast de typische ‘vooruitblik’ op andere Disney-producties zijn er twee videoclips aanwezig, maar verder ook een spelletje voor de kids, een korte ‘making of’ (5 min.), een erg beknopt clipje over het gebruik van dieren in Disney-films (1 min.), een plakboek met schetsen, de originele bioscooptrailer, een Tv-spot en nog twee heruitgave-trailers. Daarna zijn er nog wat notities te vinden en twee hilarische bonusfilmpjes (samen 15 minuten). Rond de keepcase zit overigens een chique ogende kartonnen sleeve heen. Voor de fans van deze tekenfilm zeker een must-have!

Bekijk hier de trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter