Telenet gaat Vlaamse topcomedy te brengen op zijn streamingformules Play & Play More

Telenet gaat meer dan 25 zaalshows van Vlaamse komieken zoals Alex Agnew, Xander De Rycke, Urbanus, Adriaan Van den Hoof & Jacques Vermeire online gooien op zijn streamingdiensten Play & Play More. Daarmee treedt het in de voetstappen van Netflix die gekend is voor de plek om komedies & zaalshows te streamen van internationale gasten. Het kiest als lanceringsdatum 20 januari 2020, niet zomaar gekozen, want dan is het Blue Monday, de meest depressieve dag van het jaar volgens experten.

Dirk De Wachter: “Humor maakt zware lasten draagbaar”

Lachen is gezond, maar ook noodzakelijk om de bestaanspijn te verzachten, volgens psychiater Dirk De Wachter: “er wordt in mijn praktijk verrassend vaak humor gebruikt. Humor is een sterke relativerende kracht en kan in miserabele tijden de perfecte manier zijn om lichtheid te brengen en zaken draagbaar te maken. We moeten enkel opletten dat we niet vervallen in cynisme – wat juist als een loden gewicht op je schouders hangt. Een delicaat maar belangrijk evenwicht.” Volgens Urbanus, zowat de peter van de Vlaamse comedy, is dat een goede zaak en hij is dan ook blij dat Urbanus Live uit 1985 werd geselecteerd: “Nu ook mijn vroege oeuvre te zien is op Telenet Play, zal het eindelijk opvallen dat ik mijn tijd zeker 2 weken vooruit was.” 

Telenet koppelt er ook een ludieke actie aan. Als je geen Play- of Play More-abonnee bent, kan je tijdelijk terecht voor een Blue Monday opkikker. Adriaan Van den Hoof, Urbanus & Jacques Vermeire zitten op 20 januari nl. bij de telefoon op de Telenet Comedy Helpdesk om je dag op te vrolijken. Iedereen die het nodig heeft kan zich vanaf 20 januari 2020 om 6u ‘s ochtends registreren op www.telenet.be/comedy. Als je geluk hebt, word je er door de comedians uitgepikt en op Blue Monday teruggebeld met een goede mop, gevatte opmerking of ongefilterd stukje maatschappijkritiek.

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.