Geweldige films die een sequel/prequel/reboot verdienen

Grofweg 75-90% van de Hollywoodfilms die dezer dagen in de zalen verschijnt is een sequel, prequel of (steeds) vaker een reboot. Toch zijn er nog steeds een heleboel geweldige films die nog niet beloont/vernedert zijn met een sequel. MoviePulp doet alvast een poging én lijst een resem films op die volgens ons meer dan ooit toe zijn een vervolg of herwerking. En ja, over sommige van onze suggesties gaan al jaren geruchten, maar geen van alle zijn tot op heden bewaarheid. Uiteraard zijn jullie commentaren en suggesties meer dan welkom.

Kenneth:

Gladiator (prequel)

Iedereen herinnert zich vast die grandioze veldslag in de bossen van Germanië aan het begin van Gladiator. Zou het niet fantastisch zijn om de jarenlange oorlogstocht die daaraan voorafging in beeld gebracht te zien? En het beste is, als ze zich haasten is dit nog perfect mogelijk met de originele cast en crew. Ridley Scott is nog steeds in grootse vorm (dat bewees ie onlangs nog met Robin Hood), en ook Russell Crowe zou mits een strenge reeks fitness-beurten (en een CGI verjongingskuur) perfect een iets jongere versie van generaal Maximus kunnen neerzetten. Misschien biedt Centurion binnenkort al een perfecte hors d’oeuvre?

Leon (sequel)

Uiteraard is een directe sequel op Leon uitgesloten, gezien het droeve lot van de Franse killer aan het einde van Luc Besson’s magnum opus. Maar wat met Leon’s protégé Mathilda. Ondertussen is de tween van weleer uitgegroeid tot de prachtige Natalie Portman die tegenwoordig de perfecte leeftijd, looks en box-office appeal heeft, om een film van dit kaliber op haar frêle schouders te dragen. Het zou eindelijk nog eens actieheldin die naam waardig opleveren (al was HitGirl in Kick-Ass onlangs de perfect opwarmer).

True Lies (sequel)

Deze is al lang aangekondigd, maar nu lijkt het momentum voor een vervolg op James Cameron’s actiecomedy eindelijk perfect. Schwarzenegger’s termijn als de Governator loopt stilaan ten einde, ’80s en ’90s action heros zijn weer de rigeur (The Expendables (!)), James Cameron is na het monstersucces van Avatar meer dan ooit de Capo di tutti capi in Hollywood, en schaamteloze True Lies- rip-offs als Mr. and Mrs. Smith (en binnenkort Knight and Day) doen ons meer dan ooit watertanden naar het origineel. Arnold, kruip in je gym en ga er nog een keer voor!

A History of Violence (prequel)

David Cronenberg verbaasde een vijftal jaar terug vriend en vijand met deze verrassend volwassen stripverhaalverfilming over een man wiens geweldadige verleden hem maar blijft achtervolgen. Wij willen dit geweldadige verleden (en de protagonisten: Viggo Mortenson, William Hurt en Ed Harris) in alle bloederige glorie verfilmd zien. Bring it on!

Mortal Kombat (reboot)

Bidt met ons mee dat bovenstaande extended teaser ooit effectief een langspeelfilm wordt, en dat Paul WS Anderson er VER van weg blijft. Want als er één game is dat het verdiend om na jaren van lamentabele straight-to-video-drek EINDELIJK eens deftig verfilmd te worden, is het wel de legendarische beat ’em up, Mortal Kombat.

Steve:

Top Gun (sequel)

Terwijl ze in Tinseltown tegenwoordig op alles wat iets of wat centen opbrengt een sequel maken, en de videotheken uiteraard vol liggen met onwaarschijnlijke (onnozele) titels als Single White Female 2: The Psycho, Into the Blue 2: The Reef en Road House 2: Last Call, is het bijna een absoluut wonder dat men nooit een sequel gemaakt heeft op Top Gun. Toch wel één van de meest karakteristieke en succesrijke films uit de jaren tachtig. Homoseksuele ondertonen of niet, hier zit hoe dan ook een spectaculaire actieknaller in, vol hyperactieve luchtgevechten en macho dialogen. Tommeke Cruise zou het alleszins nog aankunnen. En dan heeft ook Val Kilmer eindelijk de kans om uit de direct-to-video hel te kruipen en een fatsoenlijke diëtist te betalen.

The Goonies (sequel/remake)

Nog een typische jaren tachtigprent die schreeuwt om een opvolger is The Goonies, Richard Donner’s leuke avonturenfilm, die terecht een geweldige impact had op de jeugd van toen. Een sequel is met dezelfde acteurs is uiteraard een behoorlijk moeilijke opgave (wegens te oud), maar indien de inventieve casting-agents in Hollywood geen geloofwaardige nieuwe cast vinden, dan zijn we op de redactie van Moviepulp ook zeer tevreden met een moderne update.

Gremlins (reboot)

Als er één film een remake/reboot verdient dan is het wel Gremlins. Net als Predator was de eerste Gremlins terecht een fenomeen en een dikke hit, maar kreeg de (nochtans erg degelijke) sequel niet dezelfde hoeveelheid aandacht van het publiek. Met het eventuele succes van de door Robert Rodriguez geproduceerde Predators krijgen we misschien eindelijk nieuwe Gizmo-avonturen. Remember, don’t get them wet and don’t feed them after midnight!

The Last Boy Scout (sequel)

Dat deze heerlijke actieprent met Bruce Willis destijds gezien werd als een teleurstelling is nog steeds één van de mysteries van het leven. Weinig films zijn zo een perfecte mix van bikkelharde actie, geweld, over-the-top spektakel, cynische humor en nagenoeg perfecte acteerprestaties dan deze prent van Tony Scott uit ’91. We hebben hier op de redactie van Moviepulp dan ook een arm veil voor een vervolg!

Con Air (sequel)

Nog een Jerry Bruckheimer productie met vliegtuigen, die een enorm succes werd (dit keer tijdens de nineties, toen men bikkelharde oldstyle actie nog kon mooi kon combineren met de new-wave aan speciale effecten!) en vreemd genoeg geen sequel kreeg. Het verhaal is net als The Rock en de andere Nicolas Cage/Bruckheimer-actievehikels mooi afgerond, maar toch zijn we ervan overtuigd dat Cameron Poe genoeg vlees bevat als personage om nog meerdere avonturen te kunnen beleven. Bovendien bevatte de film nog behoorlijk wat levende memorabele personages (Vince Larkin, Garland “The Marietta Mangler” Greene) en zou Con Air II een mooi tegengif zijn voor de drol National Treasure 2.

Freddy Vs. Jason (sequel)

Dé meest succesvolle horrorfilm van 2003 en de langverwachte clash of the titans van het genre, die in één klap het serieuze(re) horrorgenre nieuw leven inblies met een spectaculaire opbrengst van 83 miljoen dollar in de States alleen. Het mag een wonder heten dat er tot op de dag van vandaag nog steeds geen vervolg in de steigers staat. Er werd even gespeculeerd of Ash uit de ‘Evil Dead’-films geen goede toevoeging zou zijn, maar verder dan enkele verder meer dan behoorlijke strips kwam men niet. Begrijpen wie begrijpen kan!

Dax:

Running Man (sequel)

De Gamer van de jaren ’80 naar een novel van Stephen King onder de alias Richard Bachman waarin een onschuldige man een spelshow op televisie moet overleven. Dit kan een leuke sequel worden als je het tv-spel op een of andere manier terug te leven kan brengen.

The Matrix (prequel/sequel)

De science fiction klassieker van de jaren ’00 was een meesterwerk in alle opzichten en heeft heel wat uitwegen om nog films te krijgen. Een prequel in de vorm van Japanse anime met het verhaal achter Trinity en Morpheus zou het verhaal nog meer ten dienste staan. Een Post-Apocalyptisch sequel na de slag van Zion waarin Neo de Keeper of Peace speelt en Trinity’s verlies verwerkt, is nog een andere optie.

Sin City (sequel)

Iedereen die Sin City heeft gezien, smacht naar meer! De absolute knaller van Frank Miller, Robert Rodriguez en Quentin Tarantino werd zo’n overdonderend succes dat de crew zich niet durft te wagen aan een vervolgfilm. Het wegvallen van Brittany Murphy maakt het hele gebeuren uiteraard nog complexer. Er werd al volop gespeculeerd wie er in de vervolgfilm te zien zal zijn: Johnny Depp? Angelina Jolie? Hopelijk komt er snel een trilogie aan.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

2 gedachten op “Geweldige films die een sequel/prequel/reboot verdienen”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    Alvast enig commentaar op de suggesties van mijn MoviePulp-collega’s:

    @Steve: Sequels op The Last Boyscout en Conair – Hell fuckin yeah!

    @Dax: Sin City 2 – Dat wordt GVD tijd; The Running Man: heerlijke cult-SciFi uit Ahnuld zijn hoogdagen, maar ik zou er eerder een remake van maken dan een sequel; The Matrix: eum, bewezen Reloaded en Revolutions niet eerder dat ze beter van het klassieke origineel waren afgebleven? Anderszijds: een echt goeie prequel zou wel iets kunnen geven … .

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter