HBO news update

HBO logo

De toonaangevende Amerikaanse kabelzender HBO is al zo’n jaar of tien verantwoordelijk voor de strafste tv series ter wereld. The Sopranos*****, The Wire*****, Rome*****, noem een vijf sterren tv-reeks en je hebt veel kans dat het een originele HBO productie is. De laatste weken kwam er heel wat nieuws naar buiten over HBO. We zetten het allemaal even op een rijtje.

James Gandolfini als Tony SopranoHet meest heuglijke nieuws eerst: James Gandolfini krijgt opnieuw de hoofdrol in een HBO reeks. In ABCD Camp vertolkt The Sopranos-ster, de echt bestaande Sonny Vaccaro. Ondanks zijn naam is hij deze keer geen lid van één of andere maffiaclan. Vaccaro toverde heel wat NBA spelers om tot stinkend rijke supersterren. Zo was hij verantwoordelijk voor de allereerste miljoenen deal tussen Nike en Michael Jordan. In recentere jaren lanceerde hij ondermeer ook de carrière van Kobe Bryant, Tracy McGrady en LeBron James. De schemerzone tussen topsport en twijfelachtige miljardendeals lijkt ons alvast gevonden vreten voor HBO.

Dat Steven Spielberg en Tom Hanks aan een opvolger werkten van Band Of Brothers*****, wist u al. Dat The Pacific, met een productiebudget van 200 miljoen, de duurste tv serie aller tijden gaat worden ook. Onlangs werden er een vijftal regisseurs bekend gemaakt. De meesten zijn wellicht ook voor u nobele onbekenden. Of heeft u al gehoord van Graham Yost, Tony To en Jeremy Podeswa? De naam Carl Franklin doet misschien wel een belletje rinkelen, hij regisseerde Denzel Washington in Out Of Time***. De bekendste naam uit het rijtje is zonder twijfel HBO-veteraan Timothy Van Patten. Hij zat in de regiestoel van tientallen afleveringen van The Sopranos, The Wire, Rome, Deadwood en de evenals door Spielberg geproduceerde miniserie Into The West***. Ik blijf hopen dat Spielberg zelf één van The Pacific-afleveringen gaat regisseren.

Fans van Sex And The City*** kunnen de avonturen van Sarah Jessica Parker en co volgend jaar gaan bewonderen op het witte doek. De meest succesvolle comedy-reeks sinds Friends**** krijgt immers een filmadaptatie. Onlangs bracht men het nieuws naar buiten dat ook Chris Noth, Mr. Big uit de serie, een rolletje krijgt in de film.

Tot slot zijn er nieuwe seizoenen in de maak van een aantal HBO series. De mij onbekende Big Love en Flight Of The Conchords krijgen respectievelijk een derde en tweede seizoen. Maar ook aan de twee beste comedy reeksen van de laatste 5 jaar, Entourage***** en Curb Your Enthusiasm****, wordt een vervolg gebreid. De heerlijke Hollywood-satire Entourage (nu zondag EINDELIJK op de Vlaamse tv) is daarmee al aan zijn vijfde seizoen toe. Larry David mag zichzelf onverwacht te kakken zetten in een zesde reeks van Curb Your Enthusiasm.

DVD boxsets van eerdere seizoenen van zowat alle HBO series zijn trouwens voor onklopbare prijzen verkrijgbaar bij Mediadis. Haal ze in huis en weet altijd wat te bekijken.


3 gedachten op “HBO news update”

 1. James Gandolfini in nieuwe op papier sterke serie = helemaal top!

  Van Entourage krijg ik zelf nooit genoeg en alhoewel ik ook een liefhebber ben van Curb Your Enthusiasm vind ik wel dat aan die serie wel een einde mag komen.

  Please wait...
 2. HBO is goed, maar ik vind Fox nog steeds de beste op het vlak van televisieseries (momenteel toch).

  Please wait...
 3. Nouja, Carnivàle mag van mij ook wel in dat lijstje van topseries.

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter