Sequel nieuws van de week: Die Hard 5, Bourne 4, Transformers 3, The Expendables 2

Omdat er toch wel heel veel filmnieuws te rapen viel de voorbije dagen: een korte round up van de meest opmerkelijke berichten over aanstormende sequels.

Die Hard 5: Alhoewel er nog niets geweten is over het plot, liet Bruce Willis gisteren weten dat de opnames van het vijfde avontuur van John McClane reeds volgend jaar van start gaan, en dat hij deze keer ook buiten de VS reet gaat schoppen. We kijken er naar uit Bruce, zorg alleen in godsnaam voor een R rating. Die Hard heeft nood aan bloed en scheldproza!

Bourne 4: Misschien de meest invloedrijke actiefranchise van de jaren ’00 krijgt dan toch een vervolg. Opvallend is dat voormalig scriptschrijver van de Bourne-films, Tony Gilroy (ook de regisseur van Michael Clayton en Duplicity), de plaats inneemt van Paul Greengrass in de regiestoel. Matt Damon heeft al aangegeven dan toch geïnteresseerd te zijn om een vierde keer in de huid van de spion te kruipen. Bourne 4 verschijnt wellicht pas ten vroegste in 2012 in de zalen.

Transformers 3: Michael Bay heeft de titel bekendgemaakt van het voorlopige sluitstuk van de blockbuster-trilogie, met name Transformers: The Dark of the Moon. Hoofdrolspeler Shia LaBeouf liet dan weer weten in een zeer recent interview dat dit derde deel echt héél goed gaat worden (hij is duidelijk nog niet bekomen van het globaal afgekraakte Transformers: Revenge of the Fallen). Transformers: The Dark Side of the Moon is volgende zomer te zien op het witte doek.

Indepence Day 2 (en 3): Roland Emmerich kondigde aan dat er maar liefst 2 sequels in de maak zijn op zijn ’90s alien invasion kaskraker, waarin Will Smith promotie heeft gemaakt van piloot naar President van de USA. Release data van Independence day 2 (of 3) zijn nog niet bekend.

The Hobbit: Ook de langverwachte prequel op The Lord of the Rings zou dan toch verschijnen in 2012, en ondanks de grootse problemen van filmstudio MGM hangt er een astronomisch prijskaartje aan vast van 500 miljoen $, wat de productie van de 23ste Bondfilm (en de derde met Daniel Craig) dan weer in het gedrang brengt. Regisseur van The Hobbit zou wellicht toch LOTR-cineast Peter Jackson worden.

Superman: De nieuwste reïncarnatie van Superman wordt in goede banen geleid door Zack Snyder (300, Watchmen), met productionele support van Christopher Nolan (The Dark Knight). Met zoveel adelbrieven kijken wij voor het eerst echt uit naar een Superman-verfilming.

The Expendables 2: Dankzij de goeie box office recette van afgelopen zomer kreeg ook het vervolg op de Sly Stallone actiekraker groen licht van de producerende studio. Bruce Willis liet deze week weten aan de wereld weten dat hij een grotere rol krijgt in de sequel, en dat wellicht ook Arnold Schwarzenegger -wiens termijn als gouverneur binnenkort voorbij is- meer screentime zou krijgen. Tevens zou Stallone ook nog meer legendarische ’80s en ’90s actiehelden gecontacteerd hebben voor een rol. Als Jean-Claude Van Damme nu nog een keer weigert, verdient die ie gewoon eeuwige verdoemenis in de straight-to-DVD hel waar the muscles from brussels nu al jaren vertoeft.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

3 gedachten op “Sequel nieuws van de week: Die Hard 5, Bourne 4, Transformers 3, The Expendables 2”


 1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

  allemaal films waar ik naar uitkijk alleen niet independance day. die is te oud om nog een vervolg te krijgen. liever men in black drie

  Please wait...
 2. Klinkt als topfilms!
  Ik las ergens dat de nieuwe Bourne juist helemaal zonder Bourne zou zijn… en dat Damon er ook niet in speelt:
  http://www.spitsnieuws.nl/archives/media/2010/10/matt_damon_speelt_geen_jason_b.html

  Please wait...
 3. @Jeroen: ja dat las ik gisteren ook. Ik blijf het een vreemde keuze vinden, zoiets als een Bondfilm zonder 007, of Die Hard zonder John McClane … . Benieuwd wat dat gaat geven!

  Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter