Fair Game review

Fair Game ***

Regie: Doug Liman (Jumper, Mr. & Mrs. Smith)

Met Naomi Watts, Sean Penn, Michael Kelly,…

Speeltijd: 108′

Ga kijken als je hield van The Interpreter, The International en Fahrenheit 9/11.

Het verhaal: Fair Game vertelt het verhaal van Valerie Plame Wilson, een jonge ambitieuze CIA-agente die in de aanloop van de oorlog in Irak wordt geconfronteerd met manupulatie en misinterpretatie van geheime informatie door het Witte Huis. Vanwege de kritische inmenging van haar man Joe Wilson en de wil van het Witte Huis om de oorlog in Irak vanwege massavernietigingswapens te rechtvaardigen wordt de familie aan de schandpaal genageld … .

Ons verdict: De kritiek op de oorlog in Irak is het laatste decennium al lang geen taboe meer, en verhalen rond dit onderwerp vallen goed in de smaak in Hollywood (zie ook Jarhead, Green Zone, Fahrenheit 9/11,…). Fair Game heeft spijtig genoeg het nadeel dat dit onderwerp een beetje aan het einde van zijn latijn is geraakt, en met andere woorden dus niet meer zo interessant is. Fair Game laat qua verhaal en actie denken aan andere Europese producties zoals The Interpreter en The International. Het verhaal biedt een kritische noot en wisselt mooi af, waardoor het tempo van de film goed zit. Het einde van de film is weliswaar voorspelbaar en weinig origineel, maar de mix tussen realistische beelden en fictie-opnames geeft de film een originele twist. Sean Penn die in The Interpreter samen met Nicole Kidman een hoofdrol speelde, legt bijna een identieke prestatie af. Naomi Watts speelt een iet wat uitgeputte rol, wat we van haar toch niet gewend zijn.

Kortom, Fair Game is een OK film geschikt voor een luie zondagavond in de zetel. Bekijk onderaan een aantal fragmenten uit Fair Game:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter