Tropa De Elite 2 review

Tropa De Elite 2 *****

Regie: José Padilha (Tropa De Elite)

Met: Wagner Moura, Irandhir Santos en een hoop andere Brazilianen met moeilijke namen die wel uitstekend staan te acteren.

Speelduur: 110′

Ga kijken (opgelet: beperkte release) naar deze stevige politiethriller als je houdt van een mix tussen Cidade De Deus en The Shield.

Het verhaal: Na een uit de hand gelopen opstand in een gevangenis, wordt de voormalige leider van de militaire politie van Rio De Janeiro weggepromoveerd naar de inlichtingendienst, daar ontdekt hij dat de corruptie véél verder reikt dan de straten van de favella’s … .

Ons verdict: Het wereldwijde -verdiende- succes van het moderne meesterwerk Cidade De Deus sloeg voorgoed deuken in het zonnige imago van Rio De Janeiro, en toonde aan dat Brazilië een door en door verrot en corrupt land is, waar maar één ding positief aan is. Je kan er verdomd opwindende films uit puren. En dat is precies van deze Tropa De Elite 2 doet. Waar de voorganger -overigens ook een aanradertje– het vooral van de vorm en de stevige actie moest hebben, graaft deze uitmuntende sequel dieper in de politieke en criminele beerput van miljoenenstad Rio de Janeiro. Meer zelfs, op deze keiharde brok realistische actiecinema valt zo goed als niets af te dingen. De plot steekt verdomd knap in elkaar. De -voor ons- schier onbekende cast acteert op de toppen van zijn/haar tenen. En de snoeiharde actie kan zich meer dan meten met wat er heden ten dagen uit Hollywood komt. Tropa De Elite 2 is zonder meer de beste film die ik -voorlopig- zag in 2011. Daarom is het ook doodzonde dat je half België zal mogen doorzoeken om nog een zaal te vinden waar ze hem draaien. Hij verschijnt wel binnenkort reeds op import Blu-Ray en DVD. Verplichte kost, maar zoveel was hopelijk al duidelijk!

Bekijk alvast de trailer van Tropa De Elite 2.

 

 


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter