Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole Blu-ray review

Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole***

Regie: Zack Snyder

Met: Jim Sturgess, Geoffrey Rush, Helen Mirren, Ryan Kwanten, Richard Roxburg

Speelduur: 97′

Prachtige beelden kunnen deze animatiefilm helaas niet ver boven de middelmaat uittillen!

Het verhaal: Als de jonge uil Soren (Jim Sturgess) en zijn broer Kludd (Ryan Kwanten) in de klauwen vallen van de kwaadaardige ‘Pure Ones’, gaat de dappere Soren op zoek naar de gevleugelde bewakers om zijn soort van de absolute ondergang te redden…

Ons verdict: Wat is er toch gebeurd met Zack Snyder? Ooit was de man zijn naam al een garantie voor vernieuwende visuele cinema. Denk maar aan de uitermate straffe remake van Dawn of the Dead of het puike testosteron-epos 300. Dan maakte hij met Watchmen voor 90% een straffe film, maar deed hij alles teniet met een einde dat mijlenver afstaat van het cynische en grimmige einde van de originele comic. Was het een teken aan de wand? Of was het gewoon een mindere dag? Het lijkt erop dat het eerder het eerste zal zijn. Misschien waren de eerste twee films ‘lucky shots’? Want ook Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole is visueel zéér straf, maar stort dan pardoes op de bek wanneer je de rest allemaan eens kritisch bekijkt. Het scenario is best origineel, maar bevat zoveel onnodige balast dat het voor de kleinsten onder ons al geen lachertje is om te kunnen blijven volgen. Bovendien kan het nergens echt de opgebouwde beloftes waarmaken. Het geheel blijft wat grijs en mist de nodige punch. Komt daar dan nog bij dat het tempo volgens ons niet hoog genoeg lag! De animatie is dan weer verbluffend, met enorm veel oog voor detail. De slow-motion scènes zijn de eerste keer erg cool om te zien, vooral met de epische soundtrack op de achtergrond, maar deze gimmick wordt enkele keren teveel gebruikt over de lengte van de film. Legend of the Guardian: The Owls of Ga’Hoole koste 80 miljoen dollar om te maken en bracht wereldwijd ‘maar’ iets meer dan 140 miljoen dollar op. Jammer Zack! We hopen dat de man zich herpakt met zijn toekomstige projecten.

De Blu-ray: Op de beeld- en geluidskwaliteit van deze film is dan weer helemaal niets op aan te merken. T’is te zeggen: Het beeld en geluid van Legend of the Guardians: The Owls of Ga’Hoole is wat ons betreft bij het betere dat we dit jaar gezien hebben! Vooral het 2.35:1 HD-beeld is verbluffend, maar ook het geluid is nagenoeg perfect (o.a. Engels DTS-HD MA 5.1). Op de achterkant van de cover maakt men gewag van een hele resem extra’s, maar helaas vallen deze in realiteit wat licht uit. Of wat dacht u van de 15 minuten durende natuurdocumentaire “True Guardians Of The Earth”, de belerende op kids gerichte dicture in picture-track “Maximum Kid Mode: Explore The World Of Ga’Hoole” of de spelletjes “Legend Of The Guardians: Suit Up With Soren & Eglantine” en “Match The Owl Treats”? De twee minuten durende ‘documentaire’ “Legend Of The Guardians: Rise Of The Guardians” is niet meer dan een veredelde trailer. Waar is de diepgang? Waar is een echte making of over hoe het verhaal en/of de animatie tot stand kwam. Een gemiste kans, want ook de laatste extra’s zoals een Looney Tunes cartoon, enkele galerijen met artwork en een videoclip (“To the sky” van Owl City) konden onze informatiehonger niet stillen. Wat ons betreft eerder een huurtip!

Bekijk hier de originele bioscooptrailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.