Primal Blu-ray review

Primal**

Regie: Josh Reed

Met: Krew Boylan, Lindsay Farris, Rebekah Foord, Wil Traval, Damien Freeleagus

Speelduur: 85′

Teleurstellende Australische horrorfilm krijgt Benelux Blu-ray release door Universal!

Het verhaal: Een groepje van zes vrienden trekken naar een afgelegen streek in Australië om er een mysterieuze grottekening te onderzoeken. Maar wanneer een van de meiden uit de groep in een naburig meertje gaat zwemmen, ontketent ze een eeuwenoude vloek en verandert ze in een primitief, bloeddorstig monster. Wat een onbezorgde kampeertrip moest worden, wordt al snel een genadeloze strijd op leven en dood…

Ons verdict: Primal werd de publiekswinnaar op het gekende Britse horrorfestival Frightfest, dus met de nodige verwachtingen begonnen we aan deze Australische horrorfilm. De opzet is goed en het valt van in het begin op dat alles netjes in beeld is gebracht. Helaas staat de prent bol van de plotgaten, is het acteerwerk stijf en zijn niet alle speciale effecten even geslaagd te noemen. Ondanks de korte speelduur sleept de tweede ook wat aan. Primal stelde ons dan ook teleur en is enkel aan te raden voor de diehard ‘splatter & gore’-fanaten, voor wie verhaal, inhoud en goed acteerwerk maar bijzaak zijn!

De Blu-ray: Het 1080p 2.35:1 HD-beeld oogt prima, met een degelijke scherpte en natuurlijke kleuren. Helaas is er soms wel wat ‘noise’ en edge-enhancement aanwezig. Het geluid daarentegen is meer dan goed. De Engelse DTS- HD MA 5.1-track heeft best wat richting, met heldere en steevast verstaanbare dialogen. De geluidseffecten zijn goed geplaatst en ook de aanwezige filmmuziek komt mooi tot uiting via de speakers. Het bonusmateriaal bestaat uit een handvol featurettes over het ontstaan van de film, de stunts en uiteraard de speciale effecten.

Bekijk hier alvast de originele trailer:

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.