De 5 beste (non-blockbuster?) films van de zomer

In het volle besef dat de meeste onder jullie op dit zonnige Pinksterweekend vooral met houtskool in de weer zijn, willen wij toch nog even meegeven wat voor een F-A-N-T-A-S-T-I-S-C-H-E filmzomer we tegemoet gaan. Naast de meest veelbelovende line-up aan episch grote blockbusters sinds mensenheugenis (The Dark Knight Rises, Prometheus, The Expendables 2, Snow White and The Huntsman, Brave, The Bourne Legacy, …), zijn er ook nog –iets- kleinere pareltjes te ontdekken tijdens de regenachtige dagen van de zomer (dit is én blijft België, red.) van juni tot september. Wij geven tekst en uitleg bij een vijftal onverwacht sterke toppers.
The Raid (release 4 juli)

Een wereldwijde hit op filmfestivals en ver daarbuiten die in de internationale pers wordt omschreven als een dodelijke efficiënte mix van Die Hard, Hard-Boiled en Ong-Bak van Indonesische (?) makelij. Kijk daarvoor zouden wij zelfs op de mooiste dag van de zomer voor in een donkere bioscoopzaal kruipen.

Safe (release 6 juni)

Wij hopen van harte dat ondanks zijn immer groeiende status in Hollywood dat The Stath vooral dit soort heerlijke medium-budget R-rated B-actieknallers (zie ook The Transporter, The Mechanic) wil, kan en mag blijven maken.

Headhunters (release 18 juli)

Origineel antwoord uit het hoge Noorden op de Coens en Tarantino vol gitzwarte humor, en spaarzame maar hondsbrutale actie. Met als enige ‘bekende’ naam, Nikolaj Coster-Waldau, die je zou moeten herkennen (als Jamie Lannister, red.) uit het magistrale Game of Thrones.

21 Jump Street (release 21 juni)

Op papier zou deze filmbewerking van de campy ‘80s serie (met Johnny Depp, red.) niet mogen werken, maar dankzij de hilarische dialogen, de ‘chemistry’ tussen Jonah Hill en -een verrassend grappige- Channing Tatum, en een dosis actietaferelen van oude school is dit misschien wel de beste buddy cop film sinds midden jaren ’90.

Killer Joe (release 26 september)

Een controversiële (hij kreeg in de VS een NC-17 (18+) rating, red.) thriller met Matthew McConaughney en Emile Hirsch die ons doet denken aan Red Rock West en Blood Simple. Van de ooit -grote- William Friedkin, de regisseur van The French Connection en To Live and Die in L.A.. Bekeken en (meer dan goedgekeurd) op het BIFF door onze vliegende reporter Steve.


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Eén reactie op “De 5 beste (non-blockbuster?) films van de zomer”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    The Raid is without a doubt één van de beste actiefilms van de laatste jaren! Die Hard versus het beste van John Woo… hard, stijlvol, rechtdoorzee en extreem gewelddadig. 21 Jump Street is een erg leuke actie komedie (Tatum is geweldig), terwijl Safe genietbaar B-vertier is. Killer Joe is dan weer één van de betere Friedkins dankzij een meesterlijke cast, en heerlijk cynisme.

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.