Woestijnvis stelt najaarsprogrammatie Vier voor

Deze namiddag stelde Woestijnvis in aanwezigheid van de Vlaamse pers het vernieuwde VT4 voor, dat vanaf nu de naam Vier meekrijgt. Alhoewel de ‘nieuwe’ zender lang niet zo’n grote impact zal hebben op het televisielandschap als de intrede van VTM in 1989, gonst het in de traditionale media al maanden van de geruchten. Aan dat spelletje doen wij niet mee. Al staat het wel vast dat VRT en VMM vanaf nu een stevige concurrent bijkrijgen. Verwacht evenwel geen spectaculaire veranderingen. Het gaat hier vooral om een aantal voormalige Eén-sterkhouders die vanaf september te zien zullen zijn in lichtjes gewijzigde format, en onderbroken door reclameblokken. Wij hopen vooral dat Vier zich een beetje inhoudt met die laatste, en zich naar het voorbeeld van digitale kwaliteitszender Acht beperkt tot een tweetal commerciële onderbrekingen van maximaal 5 minuten per uur. Zoniet zullen vooral de digicorders overuren kloppen dit najaar. Ook is het aanbod aan échte Amerikaanse topreeksen zwaar teleurstellend. Zeker als je weet hoeveel hiervan (Game of Thrones, Homeland, the Borgias etc …) nog wachten op hun Vlaamse televisieprémière. Maar goed, mogelijk krijgen deze nog een waterkansje later op de avond. Hieronder volgt de prime-time programmatie van Vier (vanaf 17 september).

Op weekdagen gaat de televisieavond van start om 18u30 met een dagelijks actua-magazine, genre Man Bijt Hond maar dan nog lichter/breder van insteek. Om 19u00 volgt een herwerkte versie van Komen Eten waarin de voice-over van Peter Van Asbroeck wordt vervangen door de -veelal- pijnlijk ongrappige Iwein Segers (of dit een goeie keuze is, zal nog mogen blijken, red.).

Klokslag halfacht start de nieuwe ‘live’ talkshow, Halfacht vanuit de Kruitfabriek, gepresenteerd door Tom Lenaerts, met medewerking van onder meer Sofie Lemaire, Lieven Scheire en Christophe Deborsu. En alhoewel het niet expliciet wordt gesteld mogen we redelijkerwijs verwachten dat ‘De Wereld Draait Door’ als groot voorbeeld zal dienen.

Van maandag tot donderdag om 20u30 krijgen we een nieuwe reeks van De Slimste Mens te zien, met het olijke duo Erik Van Looy en Philippe Geubels, en voor het eerst ook onbekende Vlamingen. Rond half10 sluiten eigen producties de prime-time af. Zo wordt er gewerkt aan een wekelijkse versie van Man Bijt Hond, een docu-reeks rond de bende van Haemers, een nieuw seizoen van Vermist, en een humoristisch programma met Sven De Leijer.

In het weekend wordt er volgens Woestijnvis helemaal géén tv gekeken want dan beperkt Vier zich tot Amerikaanse series als Castle of The Mentalist (op vrijdag), en Hollywoodblockbusters (op zaterdag). De zondagavond zou voorlopig gevuld blijven met C.S.I. en aanverwante series. Vooral dit laatste is vreemd gezien de jarenlange claim van dé televisieavond bij uitstek door het bekende productiehuis op Eén. Vanaf december mogen we ons ook verwachten aan een nieuw seizoen van De Pappenheimers met Steven Van Herreweghe, Met Man en Macht (‘kwaliteits’fictie van Tom Lenaerts en Tom Van Dyck), en Dr. Livingstone (humor en avontuur met Philippe Geubbels en Martin Heylen). Het is nog niet duidelijk of één van deze kleppers wel een plaatsje krijgen op zondagavond.

Oh ja, voor de liefhebbers, ook VijfTv gaat voortaan als Vijf door het leven. Maar verder lijkt er weinig te veranderen. Onder meer Hollywoodvrouw Astrid Bryan, stijl’goeroe’ Jani Kazaltzis, Véronique De Cock, Ann Van Elsen krijgen een plaatsje in het zendschema dat verder wordt aangevuld met Amerikaanse vrouwenreeksen als Grey’s Anatomy, Army Wives, en de fonkelnieuwe update van ’80s soap Dallas.

Philippe Geubbels geeft tekst en uitleg bij de naamsverandering.

 


Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

One thought on “Woestijnvis stelt najaarsprogrammatie Vier voor”


  1. Warning: Undefined array key -1 in /home/public/sites/www.moviepulp.be/wp-content/plugins/gd-rating-system/d4plib/core/d4p.wpdb.php on line 345

    Gelukkig blijft Castle toch!

    Please wait...

Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.