Dé grote 2008 film preview

No Country For Old Men poster Rambo posterIndiana Jones 4 posterThe Dark Knight poster

Eerst en vooral wens ik alle trouwe MoviePulp bezoekers een motherfuckin’ fantastisch 2008 toe met veel geluk, plezier en een vrachtlading goeie films. Over dat laatste ga ik het uiteraard hebben in dit overzicht. Per maand bespreek ik de films die volgens mij de moeite waard zullen zijn in dit fonkelnieuwe jaar. De release data zijn en blijven uiteraard onder voorbehoud. In onze poll kan je trouwens nog steeds stemmen op de film waar jij het meest naar uitkijkt de komende twaalf maanden.

JANUARI

Must see:

No Country For Old Men (23/1)

Na enkele missers keren de Coen broertjes terug naar het voorplan met deze keiharde, bloederige brok cinema vol karakterkoppen als Tommy Lee Jones, Josh Brolin, Woody Harrelson en de ongeëvenaarde Javier Bardem. No Country For Old Men kreeg over de grote plas niets dan rave reviews en werd meermaals omschreven als perfectie op pellicule. Bekijk de sublieme trailer en ontdek waarom ik er nog geen beetje naar uitkijk.

Verder:

30 Days Of Night (9/1): Josh Hartnett vs bloeddorstige vampieren in een Halloween horrorhit.

Atonement ( 9/1): Keira Knightley gets serious in een veelgelauwerd Brits oorlogsdrama.

Rendition (9/1): Controversiële kijk op de war on terror van Gavin ‘Tsotsi’ Hood met Jake Gyllenhaal, Meryl Streep en Reese Witherspoon.

Into The Wild (9/1): Sean Penn neemt plaats achter de camera van dit avontuurlijk coming of age-verhaal, met een -naar het schijnt- indrukwekkende Emile Hirsch.

Aliens vs Predator – Requiem (16/1): Afgaande op de bloederige trailer lijkt deze sequel op het desatreuze AVP* eindelijk recht te doen aan deze twee legendarische filmmonsters.

Charlie Wilson’s War (16/1): Grote namen voor (Tom Hanks, Julia Roberts en Philip Seymour Hoffman) en achter de camera (Mike Nichols) in deze ironische visie op het leven van de senator die tijdens de koude oorlog wapens leverde aan de rebellen in Afghanistan en zo uiteindelijk verantwoordelijk was voor de opkomst van Osama Bin Laden en zijn Al Quada-vriendjes.

Death Sentence (23/1): James ‘Saw’ Wan waagt zich aan het vigilante-genre met een wraakzuchtige Kevin Bacon in de hoofdrol.

Lust, Caution (30/1): Ang Lee keerde terug naar zijn geboorteland voor dit gewaagd en gelaagd spionagedrama. Bevat één van de meest expliciete, emotionele en langste seksscènes die ooit in een mainstreamfilm te zien waren.

There Will Be Blood: De langverwachte terugkeer van voormalig wonderkind, Paul Thomas Anderson, kan rekenen op een alweer zeer straffe Daniel Day-Lewis.

FEBRUARI

Must see:

Rambo (6/2)

Sylvester Stallone maakt z’n comeback met de terugkeer van z’n meest iconische personage ooit, John Rambo. Afgaande op de extreem geweldadige trailer heeft de actieheld-op-leeftijd het nog steeds. “War is in your blood. When your pushed, killing is as easy as breathing!” Can’t fuckin’ wait!

Verder:

In The Valley Of Elah (6/2): Paul ‘Crash’ Haggis geeft z’n visie op de oorlog in Irak met dit ingetogen politiedrama en krijgt hulp van Tommy Lee Jones, Charlize Theron, Susan Sarandon en Josh Brolin.

Cloverfield (6/2): Sufgehypete monsterfilm voor de YouTube-generatie, geproduceerd door J.J. Abrams.

Jumper (20/2): Doug Liman waagt zich aan SciFi met behulp van Hayden Christensen, Samuel L. Jackson, Jamie Bell, Diane Lane en The O.C. schatje, Rachel Bilson. Het script werd neergepend door David ‘The Dark Knight’ S. Goyer.

Redacted: Brian De Palma neemt de rol van de media in het huidige Irak-conflict onder de loep.

MAART

Voorlopig nog geen must see maar wel:

10.000 BC (12/3): Roland Emmerich verplaatst zijn cinematografische bombast naar de oertijd in deze spectaculaire voorhistorische saga.

Vantage Point (26/3): Eén moordaanslag, vijf perspectieven en een karrevracht bekende koppen in de vorm van Sigourney Weaver, Dennis Quaid, Matthew Fox, Forest Whitaker en William Hurt.

Funny Games (26/3): Michael Haneke remaked zijn ’90s shockthriller met Naomi Watts en een Hollywood-budget achter zich.

APRIL

Must see:

Wanted (9/4)

Timur Bekmambetov krijgt de kans het afgrijselijke NightWatch* te doen vergeten met deze veelbelovende actiethiller starring coming man James McAvoy, Morgan Freeman, Common, een bloedhete Angelina Jolie en een resem imposante actiescènes die The Matrix***** op een theekransje doen lijken.

Verder:

Iron Man (30/4): Another year, another comic adaptation maar dan wel één met klasbakken als Robert Downey Jr., Terence Howard, Jeff Bridges en Samuel L. Jackson in de cast en Jon Favreau in de regiestoel.

Killshot: Ik had er eerlijk gezegd tot op vandaag nog niets over gehoord maar met goed volk als Mickey Rourke, Diane Lane, Joseph Gordon-Levitt, Rosario Dawson en Thomas Jane kan er volgens mij weinig misgaan met deze intrigerende actiethriller.

MEI

Must see:

Indiana Jones and The Kingdom of The Crystal Skull (21/5)

Dé, zonder enige twijfel, meest langverwachte sequel ever brengt Ford, Spielberg en Lucas opnieuw samen voor het vierde avontuur van misschien wel de grootste filmheld aller tijden. Wordt meer dan waarschijnlijk de meest succesvolle film van het jaar. De trailer kan je, zodra ie beschikbaar is, uiteraard terugvinden op MoviePulp. Hou je in tussen maar zoet met deze impressionante fanmade trailer.

JUNI

Voorlopig nog geen must see maar wel:

Speed Racer (18/6): The Wachowski Brothers keren na hun succesvolle Matrix-trilogie met deze comicverfilming terug naar hun welverdiende plaats op het witte doek. Verwacht een vrachtlading CGI en een cast bestaande uit Emile Hirsch, Christina Ricci, Susan Sarandon, Matthew Fow en John Goodman.

JULI

Must see:

Valkyrie

Brian Singer gebruikt de waargebeurde aanslag op Hilter in volle WOII als kapstok voor een ongetwijfeld retespannende oorlogsthriller. De topregisseur krijgt hierbij assistentie van Tom Cruise, een resem Britse karakterkoppen als Bill Nighy, Kenneth Branagh, Terence Stamp, Tom Wilkinson en de, in alle opzichten knappe, Carice Van Houten.

Verder:

Hancock (9/7): Onorthodoxe actiekomedie over een superheld, die stilaan uit de gratie van het grote publiek valt, vertolkt door de altijd geweldige Will Smith. De regie is in handen van Peter Berg, die ons onlangs nog verblijdde met The Kingdom.

The Incredible Hulk (16/7): Na Ang Lee’s flop Hulk, krijgt de groene schreeuwlelijk een nieuwe kans in de bioscoop. Louis ‘The Transporter’ Leterrier neemt plaats in de regiestoel. De cast wordt gevuld met grote namen als Edward Norton, Liv Tyler, Tim Roth en William Hurt.

WALL-E (30/7): Pixar vond inspiratie bij E.T. voor dit ongetwijfeld schattige animatiepareltje over een kleine robot die de wereld wil leren kennen.

AUGUSTUS

Must see:

The Dark Knight (6/8):

Met Batman Begins**** brachten Nolan & Bale een doodgewaande comic-franchise enkele jaren geleden terug op heerlijk donkere wijze tot leven. Alle tekenen wijzen erop dat de sequel nog straffer zal worden op zijn voorganger. Heath Ledger ziet er zo fantastisch uit als The Joker dat hij misschien wel Jack Nicholson’s prestatie zou kunnen doen vergeten.

Verder:

The Bank Job (6/8): Jason Statham in een veelbelovende misdaadfilm rond een waargebeurde, controversiële bankoverval.

The Mummy – Tomb of the Dragon Emperor (13/8): Derde avontuur rond de geweldadige Egyptische mummie, opnieuw met Brendan Frasier als wannabe-Indy. Maria Bello neemt de plaats in van Rachel Weisz. De cast wordt verder aangevuld met de Aziatische supersterren Jet Li en Michelle Yeoh. Rob ‘The Fast and The Furious’ Cohen neemt de regietaken over van Stephen Sommers.

SEPTEMBER

Voorlopig nog geen must see maar wel:

Eagle Eye (3/9): Een actiethriller van de hand van D.J. Caruso met talentvolle schoonheden als Michelle Monaghan en Rosario Dawnson, jong talent Shia LaBeouf en oude rot Billy Bob Thornton, dat klinkt op zijn minst intrigerend.

Los (10/9): Kan Jan Verheyen met deze verfilming van Tom Naegels’ succesvolle roman zijn niveau van Alles Moet Weg**** nog eens evenaren?

Hellboy II – The Golden Army (10/9): Guillermo Del Toro herenigt zijn cast en crew voor deze sequel op de matige maar originele Hellboy*** uit 2004.

OKTOBER

Voorlopig nog geen must see maar wel:

Death Race: Remake van de legendarische ’70s cultfilm met Jason Statham, Ian ‘Deadwood’ McShane en Joan Allen voor de camera (yes!!!) maar jammer genoeg ook met Paul W.S. Anderson in de regiestoel.

NOVEMBER

Must see:

Bond 22 (5/11):

Daniel Craig krijgt opnieuw de 007 tuxedo aangemeten. De (verrassende) regisseur wordt Marc Forster, Gemma Arterton bondgirl en de opnames zijn net van start gegaan. Maar heel veel meer is er nog niet bekend over het vervolg op het sublieme Casino Royale*****. Vast staat al wel dat ik dit absoluut in de bioscoop moet zien.

DECEMBER

Voorlopig nog geen aanraders.

Wellicht uit in 2008 maar nog geen releasedatum:

Righteous Kill: Al Pacino en Robert De Niro in één veelbelovende politiethriller van de hand van Jon Avnet.

Body Of Lies: Ridley Scott regisseert Leonardo DiCaprice, Russell Crowe en Carice Van Houten in een spionagethriller over de jacht op een Al Quada-kopstuk.

Loft: Erik Van Looy neemt plaats in de regiestoel van de eerste Woestijnvis-film, naar een scenario van Bart De Pauw.

Op het kleine scherm:

Matroesjka’s 2: Het magnum opus van Marc Punt en Guy Goossens krijgt dit najaar EINDELIJK een vervolg op VTM.

Verplichte kost op DVD:

The Wire S4: De strafste politiereeks ooit gaat op indrukwekkende wijze verder. Volgende week al verkrijgbaar!

The Shield S5: Mackey krijgt het weer hard te verduren.

Battlestar Galactica S3: Intelligente SciFi voor en door volwassenen.

Entourage S4: De hilarische avonturen van Ari Gold en co geraken wij nooit beu.

Curb Your Enthusiasm S6: Na sneak previews tijdens mijn trip naar New York ben ik meer dan ooit benieuwd wat Larry David deze keer allemaal weer zal overkomen.

U merkt het, aan geschikt kijkvoer absoluut geen gebrek het komende jaar. Keep on reading MoviePulp in 2008!


Word een deel van de MoviePulp-community. Registreer en laat een commentaar achter